A Bodrog ősszel – kisfilmen

A Hegyalja meseszép tájait öleli délről a vadregényes Bodrogzug, ami hazánk utolsó érintetlen vízi birodalma. A szabályozatlan, gátakkal nem megszorongatott folyó csodálatos vízitúra helyszín… A Bodrog Tokajnál ömlik a Tiszába – a szőke folyó itt fogadja magába a Zemplén és a Sátor-hegység vizeit elvezető kis folyó itt széles árteret képez. Ez a vízi világ tavasszal […]

A Bodrog ősszel – kisfilmen

A Hegyalja meseszép tájait öleli délről a vadregényes Bodrogzug, ami hazánk utolsó érintetlen vízi birodalma. A szabályozatlan, gátakkal nem megszorongatott folyó csodálatos vízitúra helyszín…

A Bodrog Tokajnál ömlik a Tiszába – a szőke folyó itt fogadja magába a Zemplén és a Sátor-hegység vizeit elvezető kis folyó itt széles árteret képez. Ez a vízi világ tavasszal egészen csodálatos – az erdőket, réteket elönti a folyó, mi pedig a fák között evezhetünk, mintha csak kajakkal túráznánk a tájon.

Vízivándor táborok egyik izgalmas programja az a hét, ami a Bodrog felfedezésével telik. A sárospataki várat, Tokaj város kulturális értékeit is sorra megismerő  vándortábor a lassú folyású Bodrogon csorog Sátoraljaújhelytől csorog lefelé a Bodrog folyását követve.

A Bodrogzug kiváló víztúra-terep, mert a folyó lassú és nyugodt folyású, az árteret szabdaló csatornák pedig vadregényes vízi ösvényeket rejtenek. Nem véletlen hát, hogy a Tokaji Vízitúra Központ túráinak fő célpontja a Tisza mellett a Bodrogzug felfedezése. A következő kisfilm bemutatja a Bodrog és a megállóhely hangulatát:

Vízitúra a meseszép Bodrogzugban from Vízivándor on Vimeo.