Bejelentkezés

Friss hírek


Mozgásjavító Diák Sport Egyesület diákjai vízitúráztak a Vízivándor programban.

'17. július. 19. 08:10

A Vízivándor programra mindenki pályázhat, aki szeretné a természetben, mozgással eltölteni a szabadidejét. A most befejeződött táborunkban nem akármilyen túrázók eveztek, mint a Mozgásjavító Diák Sport Egyesület diákjai.

Az egyesületről:

Egyesületük   2002   májusában   alakult   Budapesten. Elsődleges céljuk, hogy verseny-és szabadidősport  lehetőségeket  biztosítsanak a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola EGYMI és Diákotthon tanulói, illetve más, mozgáskorátozott gyermekek és fiatalok, illetve volt diákjai számára. Az egyesületen belül jelenleg teremhoki, görlabda, úszó, tánccsoport, és boccia, foci, darts, kajak, futó szakosztály működik. A mozgássérült gyermekek sporttevékenységével szemben támasztott két legfontosabb követelményük a következő: semmiképp ne rontsa, sőt kedvezően befolyásolja az aktuális mozgásállapotukat, egyben pozitív élményhez juttassa őket, ami hozzájárulhat a későbbiekben ahhoz, hogy akadályozottságuk ellenére is aktív életet éljenek.

Babella Dávid túravezetővel beszélgettünk, és kérdeztük a táborról:

“A gyerekeknek nagyon tetszik a túrázás. Mivel kevesebb mozgásra van lehetőségük, ezért sokkal jobban várják a tábort, mint egy átlagos iskolás. A mostani tábort az különbözteti meg a többitől, hogy itt csillagtúra szerűen evezünk, míg a többi túra vándortábor, ahol a cél, hogy szinte minden alkalommal máshol legyen a nap végén a megálló. Ezen kívül mindent megpróbálunk úgy csinálni, mint az eredeti túrákban. A hangulat jó, és látszik a gyerekeken, hogy nagyon élvezik a szabadban eltöltött időt. Kint lehetnek a friss levegőn, és vízitúrázás közben felfedezhetik a hazai tájak szépségeit. Jó lehetőség a Vízivándor program, hogy kiszabaduljanak a mindennapokból, és egy időre elfelejtsenek minden problémát, ami a vállukra nehezedik. Nagyon jól bírják az evezést, és mint minden táborban, itt is a partraszállás után lehet játszani, sportolni, és az esti tábortűz mellé odaülve fel lehet eleveníteni az aznapi élményeket.”