Osztálykirándulás

A VíziVándor tökéletes lehetőség pedagógusoknak és diákoknak egyaránt

A VíziVándor program nem csak a diákoknak jelent előnyöket. Célunk, hogy minél több szervezési feladat alól mentesítsük a pedagógusokat, így lehetőségük van az osztállyal közösen átélni a program nyújtotta kalandokat.

Jelentkezés

A biztonságos evezés érdekében minden csoporthoz egy képzett túravezető is csatlakozik, így a vízen tartózkodás ideje alatt átvállaljuk a felelősséget, ezzel is növelve a vállalkozó kedvet a kísérők körében. Ezen felül minden pedagógus, aki elvégezte akkreditált túravezető képzésünket, napi bruttó 15 000 Ft díjazásban részesül.

A Vízivándor program létrehozásakor a MKKSZ és Magyarország Kormánya azt tűzte ki célul, hogy a diákoknak (és családjuknak) egy elérhető árú (4200 Ft/éjszaka), tartalmas vízi programot hozzon létre. Ez jó lehetőség, hogy a fiatal generációval a vízitúrázás által megismertessük Magyarország gyönyörű tájait és folyóvizeit, ezáltal pedig megerősödjön bennük a természet, és a sport szeretete.

Az osztálykirándulások időtartama: 3 nap
Túra típusa: csillagtúra

Szigetköz

Az osztálykirándulás egyik lehetséges helyszíne a Szigetközben Dunasziget. A hely sajátossága egy hegyi patak tisztaságú szivárgó ág, amelyen különleges élmény a kenuzás. A csillagtúrázások között sok szárazföldi program várja az ideérkezőket. Egy interaktív kiállítás keretében, a ViziVándorok megismerhetik a környék élővilágát. Továbbá egy különleges fakultatív program: vízparton akár kipróbálhatják az aranymosást is. Ezek mellett vízminta vétellel kielemezhetik annak tisztaságát, összetételét. A tudományos megfigyelésektől könnyen megéhezik az ember, ezért este Lecsófőző verseny a program, ahol a legjobb szakácsokat oklevéllel jutalmazzuk.

A másik kiváló helyszínünk az osztálykirándulások szervezésére Ásványráró. Itt megannyi program várja a VíziVándorokat: strandröplabda, tollas, foci, lovaglás, akadálypálya. Azok akik elég bátrak, és kimerik engedni a hangjukat alkalmuk nyílik megragadni a mikrofont egy karaoke est keretében. Ez minden alkalommal jó hangulatot teremt a meglepetések és a sok nevetés miatt. A programok között van továbbá a tűzoltó bemutató is, ami általában a fiúk kedvelt programja.

Békés

A Körösök vadregényes vidékét felfedező osztálykiránduláson emlékezetes élményeket szerezhetnek a diákok a Természet szépségeiről. A túrák kiinduló pontja a Körös menti Békés-Dánfoki Üdülőközpontot ahol szállásunk és ellátásunk is lesz az elkövetkező 2 napban..

Második nap reggeli után indul a vízitúra Békés-Dánfokról. Útközben strandolási lehetőség Szanazugban, a Fehér és a Fekete-Körösök összefolyásánál létesített homokos szabad strandon. Ezután utunkat a patinás Gyula városa felé vesszük. Majd Gerla falut érintve térünk vissza a Békés-Dánfoki Üdülőközpontba, ahol vacsora után újra fürdőzés és pihenés várja a megfáradt túrázókat.

Bodrog

A Bodrogon szervezett tábor székhelye a színvonalas Tokaji Vízitúra Központ. Innen tesznek a táborozók vízi, gyalogos és kerékpáros túrákat. A varázslatos Bodrogzug felfedezése mellett a környék gazdag történelmi látnivalóit is végigjárja.

Az első napon megérkezünk Tokaj gazdag történelmű városába és elfoglaljuk szállásunkat a Tokaji Vízitúra Központban. A létesítményhez egy hatalmas füves terület tartozik, ahol a diákok kedvükre focizhatnak, vagy összemérhetik erejüket a szabadtéri kondipályán. A Vízitúra Központ stégjéről indulva már az első nap megismerkedhetnek a kenuzás alapvető technikáival, melyeket a következő napokban használni fognak. Ha a csapat időben érkezik, akkor még a mai, nap, egy rövid bemelegítő túra keretében felkeressük Bodrogzugot, amely a Tisza és a Bodrog folyók összefolyása közti ligeterdős terület.

Másnap a Sárospataki vár látogatása szerepel a első helyen a mai programlistán. Érdemes tudni róla, hogy egyike azon kevés magyar váraknak, amely jó állapotában fennmaradt az utókor számára. A Bodrog partján található kis falvak között, kis forgalmú mellékutakon kerékpárral túrázunk, majd több pihenő után érkezünk meg Sárospatakra, ahol a történelmi hagyományok és a múlt érdekességeinek megismerése után a vár felfedezésére indulunk. A vállalkozó szellemű csapatok akár látogatást tehetnek Magyarország egyik legszebb tengerszeménél (Megyer-hegyi tengerszem) amely a közelben található. A nap végén a célállomás ismét a tokaji szállás, ahová a már megismert útvonalon tekerünk vissza, itt strandröplabda, tollas és foci, majd vacsora és pihenés várja a gyerekeket.

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning