Osztály­kirándulás

A VíziVándor tökéletes lehetőség pedagógusoknak és diákoknak egyaránt

A VíziVándor program nem csak a diákoknak jelent előnyöket. Célunk, hogy minél több szervezési feladat alól mentesítsük a pedagógusokat, így lehetőségük van az osztállyal közösen átélni a program nyújtotta kalandokat.

Jelentkezés

Iskoláknak

A biztonságos evezés érdekében minden csoporthoz egy képzett túravezető is csatlakozik, így a vízen tartózkodás ideje alatt átvállaljuk a felelőséget, ezzel is növelve a vállalkozó kedvet a kísérők körében. Ezen felül minden pedagógus, aki elvégezte akkreditált túravezető képzésünket, napi bruttó 15 000 Ft díjazásban részesül.

A Vízivándor program létrehozásakor a MKKSZ és Magyarország Kormánya azt tűzte ki célul, hogy a diákoknak (és családjuknak) egy elérhető árú (3500 Ft/éjszaka), tartalmas vízi programot hozzon létre. Ez jó lehetőség, hogy a fiatal generációval a vízitúrázás által megismertessük Magyarország gyönyörű tájait és folyóvizeit, ezáltal pedig megerősödjön bennük a természet, és a sport szeretete.

Az osztálykirándulások időtartama: 3 nap
Túra típusa: csillagtúra

Felső-Tisza

A célpont Vásárosnamény, ahol vízitúrázhatunk a Tiszán valamint a Szamos folyón egyaránt, így akár minden nap új útvonalat járhatunk be a tábor ideje alatt. Jót tesz a sok mozgás, így lehetőség van játszani tollast és focit is. Azonban ami igazán izgalmas, a helyi aquapark meglátogatása, és a vízibanánozás motorcsónakkal. Egy biztos: ezt nem érdemes kihagyni!

Bodrog

A tábor helyszíne Tokajban a Bodrog partján fekszik, amelytől kettő kilóméterre találhatjuk a Bodrogzug bejáratát, amely a Tisza és a Bodrog folyók összefolyása közti ligeterdős terület. Tokajba megérkezve több érdekes látnivaló várja a csapatot. A hangulatos történelmi belvárosban sétálva meg lehet látogatni , a Tokaji Galériát, a Múzeumot, vagy akár a Rákóczi-Dessewffy kastélyt is érdemes felkeresni. Gyalogtúrával elérhető a közeli a tokaji TV-torony, ahonnan remek kilátás tárulkozik elénk. Ezenkívül ismét van lehetőség olyan sportokra, mint strandröplabda, tollaslabda, foci. A záró napon Sárkányhajó versennyel búcsúzunk, ahol a nagy megmérettetés után a versenyzőket oklevéllel jutalmazzuk.

Dunakanyar

A tábort érdemes egy esztergomi városnézéssel kezdeni. Esztergomban számos figyelemre méltó látnivaló van, amelyeket ajánlott fekeresni. Ezek közül is kiemelkedik Magyarország legnagyobb egyházi épülete, az Esztergomi Bazilika. A városnézést, akár Dottón(kisvasút a városban) ülve is megtehetik a ViziVándorok. A szálláson sportolási lehetőség van, strandröplabda, tollas, foci formájában. A vízreszállás a Duna egyik kis csendes mellékágában történik, ahol nagyon jól lehet gyakorolni a kenuzást még a kezdőknek is.
Itt lehetőség van minden nap új útvonalon túrázni, felfedezni öblöket, zátonyokat.

Alsó-Duna

Pakson minden adott egy izgalmas osztálykiránduláshoz, hiszen a vízen nem csak túrakenukkal de akár sárkányhajóval is kalandozhatunk. A táborhelyen lehetőség lesz sportolásra, a gyerekek számos különböző tevékenység közül válogathatnak (strandröplabda, tollas, stb). Tartalmas programot nyújt a Forráspont Energiaház, amely megismerteti a gyerekekkel a környezettudatos és energia-hatékony életmódot, valamint annak előnyeit példákon és gyakorlati megoldásokon keresztül. Később a nap folyamán ki lehet próbálni a gyerekek nagy kedvencét, a BUBORÉK FOCIT. Ezt mindenképpen érdemes kipróbálni, aki még nem ismeri, annak azért, aki pedig már próbálta, az biztosan nem hagyna ki egy újabb lehetőséget. A szabályok ugyanazok, mint a hagyományos foci esetében, azonban a “buborék” láttán a lányok is biztosan kedvet kapnak. A jókedv és a sok kacagás garantált!

Szigetköz

Dunasziget: A hely sajátossága egy hegyipatak tisztaságú szívárgó ág, amelyen különleges élmény a kenuzás. A csillagtúrázások között sok szárazföldi program várja az ideérkezőket. Egy interaktív kiállítás keretében, a ViziVándorok megismerhetik a környék élővilágát. Továbbá a vízparton akár kipróbálhatják az ARANYMOSÁST is. Ezek mellett vízminta vétellel kielemezhetik annak tisztaságát, összetételét. A tudományos megfigyelésektől könnyen megéhezik az ember, ezért este Lecsófőző verseny a program, ahol a legjobb gurmé szakácsokat oklevéllel jutalmazzuk.

Ásványráró: Itt megannyi program várja a VíziVándorokat: strandröplabda, tollas, foci, lovaglás, akadálypálya. Azok akik elég bátrak, és kimerik engedni a hangjukat alkalmuk nyílik megragadni a mikrofont egy karaoke est keretében. Ez minden alkalommal jó hangulatot teremt a meglepetések és a sok nevetés miatt. A programok között van továbbá a tűzoltó bemutató is, ami általában a fiúk kedvelt programja. A túra lezárásaként pedig még egy különleges program: a banános motorcsónakozás! Erről nem is érdemes többet mondani, az élmény önmagáért beszél!

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning