Vízitúrás összefogás

Tegyél a természetért - vízitúrás összefogás a tisztább vízpartokért

A Vízivándor táborozók nem csak túráik helyszíneként gondolnak folyóinkra, tavainkra – felelősséget is éreznek a természeti környezetért. Ezt az érzést tettekkel is kifejezik, hogy a természetvédelem ne csak egy szlogen maradjon.

Tegyél a természetért

A Vízivándortábor Program célja a természetjárás és a sport útján a hazai vízterületek megismerése, egészséges életmódra való nevelés mellett a természeti értékek tisztelete és megóvása útján a környezettudatos szemlélet kialakítása is.

A táborok során kiemelt szempont, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk hátra, mind vízen mind szárazföldön. Már azzal kevesebb energiát használunk, hogy egésznap a természetben vagyunk, mind emellett lehetőségeinkhez mérten megújuló energiaforrásokat használunk.

A résztvevőket ösztönözzük a saját kulacs használatára, csökkentve ezzel a PET-palackok használatát, a hajókban és pihenőhelyeken összegyűjtjük a szemetet és igyekszünk a táborhelyeken szelektív hulladékgyűjtési pontokat is biztosítani.

Vigyázzunk együtt a Természetre!

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning