ÚJ! Vízivándor tábor a Tisza-tavon

A Tisza-tó egy nagyon különleges hely - bár egy duzzasztóműnek köszönheti létezését, mégis a Természet szépségeinek gazdag tárházát találjuk meg itt. Az UNESCO Világörökség részét is képező vízi birodalom egyedül álló kenutúrák helyszíne.

ÚJ! Vízivándor tábor a Tisza-tavon

A Tisza-tó nem egy egységes, hatalmas vízfelület – több medencére, erdős szigetekre, folyószakaszokra tagozódik, így elképesztően változatos vízi világgal ismerkedhetünk itt meg.

A tábor június 17-től indul minden hétfőn augusztus 12 ig

1 nap:

Megérkezés Sarudra. A táborok kiindulópontja Sarud, ahol híres Tisza-tavi Élményfaluban szállunk meg Innen indulunk vízi és kerékpártúrákra, valamint a Kiskörei Vízlépcső és az országban egyedülálló hallépcső, a Horgászmúzeumot, valamint a Poroszlói Ökocentrum felfedezésére. A strand közelében folyó Kis- Tiszának köszönhetően folyamatosan biztosított a kiváló vízminőség. A Sarudi öböl rendkívül gazdag növény és állatvilágát is megismerhetjük a tábor ideje alatt.

2 nap:

Ma egy rövid túrát teszünk a Tisza-tavon. A Sarudról induló evezésen megcsodálhatjuk a Tisza-tó vadregényes természeti szépségeit, felfedezhetjük legtitkosabb zugait is. Bár a Tisza-tó az emberi tevékenységnek köszönheti létét, árvízvédelmi és energiatermelési célok vezették a mérnökök munkáját a tervezés során, egy olyan hangulatos vízi élőhely jött létre, amely szinte egyedül álló értékkel bír. A túráról megérkezve számtalan sportolási lehetőség várja a gyerekeket.

3.nap:

Ezen a napon egy egész napos túra vár rának a Az egymástól kolokános felületekkel, erős szigetekkel elválasztott medencékben 150 madárfaj és 55 halfaj talál menedéket, köztük számtalan ritka és védett élőlénynek nyújt otthont ez az ember és Természet különleges együttműködéséből megszületett táj. A tartalmas túra után jól esik majd a pihenés és a kiadós vacsora, miután visszatértünk a táborhelyünkre.

4 nap:

Ma a Tisza-tó gátján, autóforgalomtól elzárt kerékpárúton indulunk bringatúrára. A cél Poroszló ahogy az országban egyedül álló édesvízi akvárium található. A gyerekek megismerkedhetnek a Tisza-tó halaival, érdekes információkat hallhatnak a tó élővilágáról. Innen kerekezünk vissza a bázisunkra, ahol strandolással, focival, tollassal és strandröplabdával telik a nap további része.

5 nap:

A Hortobágy Nemzeti Park részeként ez a különleges státuszú, Ramsari Egyezmény hatálya alá tartozó terület az UNESCO Világörökség részét is képezi. A kajakozás vagy épp a kenutúra nem csak azért kellemes módja e vadon felfedezésének, mert közben sportosan töltjük szabadidőnket, hanem azért is, mert így károsítjuk a legkevésbé az élőhelyet. Nem zavarjuk meg zajjal, égéstermékekkel a itt élő organizmusok életközösségét, élményeinkhez saját erőből és a lehető legkörnyezetbarátabb módon juthatunk hozzá.

6.nap:

Ez a nap az önfeledt szórakozásé – a Tisza-tavi Élményfalu csúszdáin, vízi játszóterein töltik a gyerekek a vidám nyaralás perceit.

7 nap:

Ezen a napon fájdalmas búcsút veszünk ettől a lenyűgöző vízi világtól, és megkezdjük a hazautazást.