Villáminterjú Storcz Botondal

Storcz Botond többszörös Olimpiai, Világ és Európa-bajnok kajakozótól kérdeztük meg, mit gondol a Vízivándorról.

Villáminterjú Storcz Botondal

Szia Botond, hallottál már a Vízivándorról?
Természetesen hallottam, nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mert profi túravezetők segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek a kajakozás-kenuzás szépségeivel.

Most már, hogy nem vagy aktív versenyző, szoktál vízitúrázni?
Igazi sátras túrákon már nem veszek részt, de bárhová is megyek, viszem magammal a hajómat és mindig találok olyan izgalmas és érdekes vízfelületet, amit mindenképp érdemes kipróbálni. Legutóbb ilyen volt Szlovéniában a Száva, ami nem kimondottan túrázó/kajakos folyó, de nagyon érdekes volt a vadvízi zúgókon átemelni, evezni a sebes sodrású kristálytiszta vízen.

Beíratnád a gyerekeidet a programba?
Igen, amikor először hallottam a táborról, egyből ez jutott eszembe, hogy menjenek ők is. Valószínű, hogy már idén is aktív részesei lesznek valamely túrának.

Melyik program tetszik a legjobban?
Igazából mindegyik útvonal gyönyörű, mindegyikre szívesen mennék és remélem hogy lesz alkalmam mindegyiken evezni.

Nagy élmény lenne a gyerekeknek, ha egy egy olimpiai bajnok mesélne az evezésről, és együtt lehetnének veled egy hajóban.Van kedved becsatlakozni egy napra a programba, és találkozni velük?
Igen, biztosan ott leszek a táborokban. Egyrészt valóban öröm átadni tapasztalatokat a fiataloknak, másrészt én is szívesen evezek ilyen helyeken és ha minden igaz, akkor a gyerekeim is elkísérnek majd!