Vízitúra a Dunakanyarban

Látványos vízitúra a Dunakanyarban!

Magyarország egyik legszebb természeti tája a Dunakanyar. Ezt a gyönyörű vidéket fedezi fel Esztergomtól a Római-partig tartó túránk.

Jelentkezés

Magyarország egyik legszebb természeti tája a Dunakanyar. Ezt a gyönyörű vidéket fedezi fel Esztergomtól a Római-partig tartó túránk. A Dunán zajló hajóforgalom miatt a túrát végig motorcsónakok biztosítják.

A hagyományos táborokhoz képest erre a vízitúrára nem csak osztályok jelentkezhetnek így jó szívvel ajánljuk őket a kisebb létszámú vagy épp a vízitúra táborozással még csak ismerkedő csoportok vagy magánszemélyek számára. A  Vízivándor teljes csapata erre az egy hétre koncentrál, a csoportokat végig több túravezető kíséri, a logisztikáról is a szervezőcsapat gondoskodik.

Akik épp lecsúsztak a betelt időpontokról vagy nincs meg a minimum létszám amivel a többi Vízivándor túrára jelentkezni lehet erre a túrára azok is jelentkezhetnek. A túra teljes ideje alatt vízimentő szolgálat biztosítja a csapatot vízen és a szárazföldön. A kenukban ülő szakképzet túravezetőkön kívül még 8  motorcsónak is kiséri a csapatot, így . A nagyobb létszámnak köszönhetően könnyebben szerveződnek az alternatív programok, mint a tollas, röplapda, foci, SUP-evezés, és a tábortűz körül is nagyobb a hangulat!

A tábor időpontja: 2020.06.15  – 2020.08.10

  1. nap:

Az első napon megérkezünk Esztergomba, ahol a város szélén, egy kellemes Duna szakaszon indulunk az első napi, gyakorló túrára, ahol elsajátíthatjuk az evezés technikáját, megtanulhatjuk a legfontosabb tudnivalókat. A vízre szállás a Duna egyik kis csendes mellékágában történik, ahol nagyon jól lehet gyakorolni a kenuzást még a kezdőknek is.

  1. nap:

Egy kellemes a  Körtvélyesi-szigetet felfedező evezésre indulnak a Vízivándorok. Amikor Tát településére érkezünk, vidám strandolás lesz a következő program. Majd visszaérünk Esztergomba. A szálláson sportolási lehetőség van, strandröplabda, tollas, foci formájában.

3. nap:

Másnap irány a Szentendrei-sziget, ahol az egyik legendás vízitúra helyszínen, a Szigetspiccen lesz majd a megálló. De addig is izgalmas az út! Nagymaros előtt és a visegrádi vár alatt eveznek el a diákok, a gyönyörű Szent-Mihály hegy remetebarlangjai alatt. Dömösön kellemes, kavicsos fövennyel borított partszakasz fűzfái a legnagyobb melegben is árnyékot és kellemes enyhülést biztosítanak –itt sátrazunk majd két éjszakát. A Duna parton várja a gyerekeket a strandröplabda, tollaslabda. Ezen a csodás táborhelyen strandolási lehetőség is adott. A jókedv és a sok kacagás garantált.

4. nap:

Ezen a napon a híres Rám-szakadék felfedezésére indulunk. A Visegrádi-hegység legszebb kirándulóhelye látványos szurdokvölgy, melyben létrákon mászunk fel a vízesések mellett. A csodás geológiai látványosság bejárása után bükkösökön át vezet az ösvény vissza Dömösre.

5. nap:

Innen a nyugalmasabb, hajóforgalomtól nem annyira háborgatott szentendrei ágban evezünk dél felé. Szentendrén a Pap-sziget lesz a következő megálló, ahol számos kulturális és sport program várja a csapatot. Itt két éjszakát töltünk.  Szentendre hangulata egyedül álló Magyarország városai között – girbe-gurba utcáit, macskaköves tereit felfedezni hatalmas élmény. A táborhelyen is kiváló programok kínálkoznak, SUP, foci, tollas, röplapda, így tartalmasan telik a szabadidő.

  1. nap:

A Római-parton lesz a túra végállomása, ahol a gyerekek még egy kicsit kiélvezhetik az önfeledt szórakozás utolsó pillanatait, majd búcsút vesznek egymástól, majd rengeteg új élménnyel térnek haza.

 

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning