Vízivándor tábor a Bodrogon

A Bodrogon szervezett tábor székhelye a színvonalas Tokaji Vízitúra Központ. Innen tesznek a táborozók vízi, gyalogos és kerékpáros túrákat. A varázslatos Bodrogzug felfedezése mellett a környék gazdag történelmi látnivalóit is végigjárja. A tábor június 17-től indul minden hétfőn augusztus 12 ig 1.nap: Az első napon megérkezünk Tokaj gazdag történelmű városába és elfoglaljuk szállásunkat a Tokaji […]

Vízivándor tábor a Bodrogon

A Bodrogon szervezett tábor székhelye a színvonalas Tokaji Vízitúra Központ. Innen tesznek a táborozók vízi, gyalogos és kerékpáros túrákat. A varázslatos Bodrogzug felfedezése mellett a környék gazdag történelmi látnivalóit is végigjárja.

A tábor június 17-től indul minden hétfőn augusztus 12 ig

1.nap:

Az első napon megérkezünk Tokaj gazdag történelmű városába és elfoglaljuk szállásunkat a Tokaji Vízitúra Központban. A létesítményhez egy hatalmas füves terület tartozik, ahol a diákok kedvükre focizhatnak, vagy összemérhetik erejüket a szabadtéri kondipályán. A Vízitúra Központ stégjéről indulva már az első nap megismerkedhetnek a kenuzás alapvető technikáival, melyeket a következő napokban használni fognak. Ha a csapat időben érkezik, akkor még a mai, nap, egy rövid bemelegítő túra keretében felkeressük Bodrogzugot, amely a Tisza és a Bodrog folyók összefolyása közti ligeterdős terület.

  1. nap:

A második napon Bordogolasziból indulunk, ahonnan egy egész napos evezéssel jutnak vissza Tokajba a VíziVándorok. A kalandos túra után, a parton ismét a sportolásé, azon belül is a labdajátékoké a főszerep. Tollaslabda, foci és különböző játékos feladatok. Az egész napos mozgás után mindenki megéhezik, ezért az esti program a lecsófőző verseny! Itt mindenki megmutathatja főzési tudományát, és a nyertest, nyerteseket oklevéllel jutalmazzuk.

3.nap:

A Sárospataki vár látogatása szerepel a első helyen a mai programlistán. Érdemes tudni róla, hogy egyike azon kevés magyar váraknak, amely jó állapotában fennmaradt az utókor számára. A Bodrog partján található kis falvak között, kis forgalmú mellékutakon kerékpárral túrázunk, majd több pihenő után érkezünk meg Sárospatakra, ahol a történelmi hagyományok és a múlt érdekességeinek megismerése után a vár felfedezésére indulunk. A vállalkozó szellemű csapatok akár látogatást tehetnek Magyarország egyik legszebb tengerszeménél (Megyer-hegyi tengerszem) amely a közelben található. A nap végén a célállomás ismét a tokaji szállás, ahová a már megismert útvonalon tekerünk vissza, itt strandröplabda, tollas és foci, majd vacsora és pihenés várja a gyerekeket.

  1. nap:

Ezen a napon két folyón is túrázunk – a kedves Bodrogon lecsorogva a Tisza torkolatáig, majd az itt lassan sodró Tiszán északnak fordulva Tímárig. Itt egy legendás halsütő várja a kalandvágyó diákokat, akik finomabbnál finomabb süt halakat, keszeget, harcsát és süllőt kóstolhatnak. Innen az emblematikus Kopasz-hegy látványát csodálhatjuk a vízről a visszafelé evezés közben. A tokaji strandon tett megálló és egy kiadós pancsolás után visszaevezünk a Bodrogon a Tokaji Vízitúra Központba, ahol már vár ránk a vacsora és az esti tábortűz egyedül álló hangulata.

5.nap:

Az ötödik napon aa program sárkányhajózás a Bodrogon felfelé. A sárkányhajó egy remek lehetőség csapatok összekovácsolására minden korosztály számára, hiszen rendkívül nagy a befogadóképessége. A vidám hangulatú, sárkányhajózás egy izgalmas versennyel zárul, melyet oklevéllel díjazunk. Ezenkívül ismét van lehetőség olyan sportokra, mint strandröplabda, tollaslabda, foci.

6.nap:

Ezen a napon egy kalandos vízitúra vár ránk a Tiszán. A Bodrog torkolatig már ismerős az út, majd Tokaj városát csodálhatjuk meg a víz felől. Innen galériaerdők által kísért folyón evezünk, több látványos kanyarulat után Tiszaladány falujáig, ahol egy hosszú holtág partjára épült a település. Egy kellemes pihenő után folytatjuk utunkat Tiszaladányhoz, ahol a túránk véget ér. Innen utazunk vissza Tokajba a szállásunkra.

7nap:

Reggeli után Tokajba városába megérkezve több érdekes látnivaló várja a csapatot. A hangulatos történelmi belvárosban sétálva meg lehet látogatni , a Tokaji Galériát, a Múzeumot, vagy akár a Rákóczi-Dessewffy kastélyt is érdemes felkeresni. Gyalogtúrával elérhető a közeli a tokaji TV-torony, ahonnan remek kilátás tárulkozik elénk. Ezzel az emlékezetes panorámával búcsúzik tőluk Tokaj és a Bodrogzug, mert a túrát az összepakolás és a hazautazás követi.

 

Útvonal