Vízivándor tábor a Dunakanyarban

Magyarország egyik legszebb természeti tája a Dunakanyar. Ezt a gyönyörű vidéket fedezi fel Esztergomtól a Római-partig tartó túránk. A Dunán zajló hajóforgalom miatt a túrát végig motorcsónakok biztosítják. A tábor időpontja: 2019.07.31  – 2019.08.06 :::::: JELENTKEZÉS:::::::: nap: Az első napon megérkezünk Esztergomba, ahol a város szélén, egy kellemes Duna szakaszon indulunk az első napi, gyakorló túrára, […]

Vízivándor tábor a Dunakanyarban

Magyarország egyik legszebb természeti tája a Dunakanyar. Ezt a gyönyörű vidéket fedezi fel Esztergomtól a Római-partig tartó túránk. A Dunán zajló hajóforgalom miatt a túrát végig motorcsónakok biztosítják.

A tábor időpontja: 2019.07.31  – 2019.08.06

:::::: JELENTKEZÉS::::::::

  1. nap:

Az első napon megérkezünk Esztergomba, ahol a város szélén, egy kellemes Duna szakaszon indulunk az első napi, gyakorló túrára, ahol elsajátíthatjuk az evezés technikáját, megtanulhatjuk a legfontosabb tudnivalókat. A vízre szállás a Duna egyik kis csendes mellékágában történik, ahol nagyon jól lehet gyakorolni a kenuzást még a kezdőknek is. A mai nap célja Dömös, ahol két éjszakát töltünk.

  1. nap:

Egy kellemes a  Pilismaróti-öblöt felfedező evezésre indulunk a vándorok. Amikor megérkezünk, vidám strandolás a következő program. Majd visszaérünk Dömösre a Dunakanyar egyik legszebb kilátással rendelkező településére. . A szálláson sportolási lehetőség van, strandröplabda, tollas, foci formájában.

3-4. nap:

Másnap irány a Szentendrei-sziget, ahol az egyik legendás vízitúra helyszínen, a Szigetspiccen lesz majd a szállásunk. De addig is izgalmas az út! Nagymaros előtt és a visegrádi vár alatt eveznek el a diákok, a gyönyörű Szent-Mihály hegy remetebarlangjai alatt. Kellemes, kavicsos fövennyel borított partszakasz fűzfái a legnagyobb melegben is árnyékot és kellemes enyhülést biztosítanak –itt sátrazunk majd két éjszakát. A Duna parton várja a gyerekeket a strandröplabda, tollaslabda. Ezen a csodás táborhelyen strandolási lehetőség is adott. Innen fakultatív programokra indulhatnak Kismarosra vagy Visegrádra. A jókedv és a sok kacagás garantált

5-6.nap:

Innen a nyugalmasabb, hajóforgalomtól nem annyira háborgatott szentendrei ágban evezünk dél felé. Szentendrén a Pap-sziget lesz a következő megálló, ahol számos kulturális és sport program várja a csapatot. Itt két éjszakát töltünk.  Szentendre hangulata egyedül álló Magyarország városai között – girbe-gurba utcáit, macskaköves tereit felfedezni hatalmas élmény. A táborhelyen is kiváló programok kínálkoznak, SUP, foci, tollas, röplapda, így tartalmasan telik a szabadidő.

  1. nap:

A Római-parton lesz a túra végállomása, ahol a gyerekek még egy kicsit kiélvezhetik az önfeledt szórakozás utolsó pillanatait, majd búcsút vesznek egymástól, majd rengeteg új élménnyel térnek haza.

:::::: JELENTKEZÉS::::::::