Vízivándor tábor a Dunakanyarban

Magyarország egyik legszebb természeti tája a Dunakanyar, ezt a gyönyörű vidéket fedezi fel Esztergomtól a Római-partig tartó túránk. Minden táborhelyen két napot tölt a csapat így marad idő akár egy könnyed gyalogtúra keretében meglátogatni az esztergomi bazilikát, bejárni a Rám-szakadékot, és a Vadálló-kövek mentén haladva feljutni a Pilis egyik legszebb pontjára, Prédikálószékre. A természeti látnivalók mellett történelmi helyek felkeresésével és városi kirándulásokkal is színesíthetjük a programot.

Vízivándor tábor a Dunakanyarban

A táborok 2021 júniustól indulnak augusztusig

1-2. nap:

Az első napon Esztergomba való érkezést követően kezdetét veszi a tábor elfoglalása. Már itt érezhetővé válik az igazi vándortábor hangulat látván a 10 fős katonai sátrakat. Miután mindenki elfoglalta helyét jöhet is a vízre szállás, ami a Duna egy kellemes, nyugodt mellékágában indul, ahol zavartalanul lehet elsajátítani az evezés és kormányzás technikáját.

Másnap reggel mindenki a maga ízlése szerint készítheti el reggelijét felvágottak, virsli és friss kenyér kíséretében, majd az úticsomag átvétele után indulhat is a vízre szállás. Ezen a napon már nem csak a mellékág nyújt lehetőséget a vándorok számára, egy a hajóforgalomtól elzárt vadregényes öböl felfedezése a cél, ahol már több helyen is van lehetőség fürdésre, úszásra, pancsolásra. Az egész napos evezés és fürdőzés után, aki még nem fáradt el kellően annak lehetősége van a táborhelyen focizni, tollasozni vagy elsétálni Esztergom történelmi belvárosába, fagyizni egyet majd meglátogatni Magyarország legnagyobb egyházi épületét, az Esztergomi Bazilikát. Végül ropogó tábortűz mellett közösen főzött vacsorával zárjuk a napot.

3-4. nap:

Ez a nap is a reggelivel és az útra készített szendvicsek átvételével kezdődik, majd ezt követően mindenki kap egy 60 literes vízhatlan zsákot, amibe minden felszerelését belepakolja, hiszen egy igazi Vándor azt maga hozza! A folyás irányát követve indulunk el Dömös felé, ebédünket útközben a vízállásától függően egy kis szigeten vagy a festői Duna parton költjük el. A nap második felére már meg is érkezünk Dömösre, ahol először is elfoglaljuk új táborhelyünket. A kempingben korlátlanul rendelkezésünkre áll egy medence és a jól megszokott grund focira alkalmas füves terület, ahol még tollasozni is lehet.

Másnap számos választási lehetőség tárul elénk gyalog túrák terén, hiszen a Föld szív-csakrájaként emlegetett Pilis hegység számtalan lehetőséget nyújt számunkra. Kihagyhatatlan a korlátokkal, létrákkal ellátott keskeny, sziklás szurdok a Rám-szakadék. Nem csak a látványért, de a kalandos élményért is megéri elindulni az izgalmas kapaszkodós, mászós útvonalon. Ezt követi a bizarr sziklarengeteg a Vadálló-kövek, ahonnan már egy részét láthatjuk a gyönyörű panorámának, ami egy pár kilométer múlva lesz csak teljes. Majd ezt követi a Prédikálószék, ahol feltárul elénk a Dunakanyar legszebb panorámája, feledtetve minden korábbi erőfeszítést.

5-6.nap:

Meg sem állunk a Művészetek városáig, Szentendréig! Esztergomhoz hasonló történelmi városunkat a Szentendrei Duna-ágon közelítjük meg, elhaladva Salamon-tornya és a magyar királyok leggazdagabb palotája a Visegrádi vár közelében. Ezúttal a szentendrei Papszigeten lévő kempinget vesszük birtokba. Itt is van számunkra medence, továbbá egy közösségi tér, ahol lehetőség van pingpongozni, csocsózni vagy akár biliárdozni is. Az igazán bevállalósak pedig még Sup-on is kipróbálhatják magukat.

Mindezek mellett lehetőség van egy fagylalttal a kézben felfedezni a Dunakanyar ékszerdobozának nevezett város macskakövekkel kirakott óvárosát, szűk sikátorait vagy akár meseszép főterét.

7.nap:

A Római-parton lesz a túránk végállomása, ahol még egy kicsit kiélvezhetjük az önfeledt szórakozás utolsó pillanatait, majd rengeteg élménnyel gazdagodva könnyes búcsút veszünk egymástól.

Általános információk

Étkezés

:::::::::JELENTKEZZ MOST!:::::::::::