Vízivándor tábor a Szigetközben

A vadregényes Szigetköz varázslatos folyószakain szervezzük ezt a hangulatos tábort. A Duna ezer ágra szakadva hálózza be a Kisalföldet, egyedülálló természeti környezetet hozva létre. A Szigetköz számtalan folyómedre, hangulatos szigetvilága értékes ősvadon, amelyet a vízről fedezhetünk fel a legjobban. A Vízivándor táborok nem titkolt célja, hogy a legifjabb korosztállyal megismertesse, majd az emlékezetes élmények által megszerettesse a […]

Vízivándor tábor a Szigetközben

A vadregényes Szigetköz varázslatos folyószakain szervezzük ezt a hangulatos tábort.

A Duna ezer ágra szakadva hálózza be a Kisalföldet, egyedülálló természeti környezetet hozva létre. A Szigetköz számtalan folyómedre, hangulatos szigetvilága értékes ősvadon, amelyet a vízről fedezhetünk fel a legjobban.

Vízivándor táborok nem titkolt célja, hogy a legifjabb korosztállyal megismertesse, majd az emlékezetes élmények által megszerettesse a vízen töltött szabadidőt. A Dunasziget és Ásványráró könyéki vadvíz-birodalom ideális helyszín arra, hogy örökre megkedveljék a vízitúrázást, szakavatott túravezetők segítségével, minőségi táborhelyeken megszállva.

A tábor június 17-től indul minden hétfőn augusztus 12 ig

1-2. nap:

Dunasziget a túra első megállója, ahol két éjszakát tölt el a csapat. A hely sajátossága egy hegyi patak tisztaságú szivárgó ág, amelyen igazi különleges élmény a kenuzás. A csillagtúrázások között sok szárazföldi program várja az ideérkezőket. Egy interaktív kiállítás keretében, a ViziVándorok megismerhetik a környék élővilágát. A vízparton szervezett fakultatív programon akár kipróbálhatják a legendás aranymosást is.

A helyszínen tartott ökológiai oktatás keretében vízminta vétellel kielemezhetik annak tisztaságát, összetételét. A tudományos megfigyeléseket követően, este lecsófőző verseny a program, ahol a legjobb szakácsokat oklevéllel jutalmazzuk.

3-4. nap:

A reggeli után Kisbodak a következő úti cél, ahol két éjszakát töltenek a vándorok. A sportolni vágyóknak lehetőségük van strandröplabdázni, tollasozni, focizni. Érdekes programként a gátőrház látogatást ajánljuk, ahol a Vízivándorok többet megtudhatnak a vízszabályozásról, és betekintést nyerhetnek a gátőrök mindennapi életébe.

5-6. nap:

Az ötödik nap célja Ásványráró, ahol két éjszakát tölt el a csapat. Itt megannyi program várja a gyerekeket: strandröplabda, tollas, foci, lovaglás, akadálypálya. Akik elég bátrak, és ki merik engedni a hangjukat alkalmuk nyílik megragadni a mikrofont egy karaoke est keretében. A programok között van továbbá a tűzoltó bemutató is, ami általában a fiúk kedvelt programja.

7.nap:

Hazautazás

Útvonal