VíziVándor Tábor a Murán

Egy exkluzív túrával készültünk azoknak a csapatoknak, akik már rendelkeznek vízitúrázási tapasztalattal, és a természetjárást is szeretik. Ezen a kombinált útvonalon nem csak a vízen, de gyalogosan is lehetőség van felfedezni a zalai vidéket. Kérjük erre a túrára csak tapasztalt csoportok jelentkezzenek!

VíziVándor Tábor a Murán

1. nap:

Érkezés Csömödér-Páka vasútállomásra, ahonnan rövid sétával lehet eljutni a Csömödéri Turistaszállóhoz.

Délutáni programként a Zakatoló Erdészeti Erdei Iskola különleges „bunkertúrájára” indulunk, majd az érdeklődők megnézhetik Öveges József professzor Emlékházát Pákán, ahol vacsorázunk is, mielőtt visszatérnénk a szállásra.

2. nap:

Reggeli és a hideg csomagok kiosztása után indulhat a választott túra.

2A túra: Vétyemi Ősbükkös (19 km)

Különleges erdei élmény, amiért érdemes megmászni néhány dombot. A Csömödér Turistaszállótól a piros kereszt turista jelzés mentén haladva jutunk a Háromszenteki kápolnához, ahol kicsit megpihenhetünk. Innen a piros sáv jelzést követve haladunk Vétyempusztán keresztül a Vétyemi Ősbükkösig, ahol a közel 200 éves fák között érünk az Ősbükk pihenőhöz, majd visszasétálunk a szálláshoz.

2B túra: Szécsisziget (16,3 km)

Aprócska falu, különleges történetek, sok látnivaló

A Csömödér Turistaszállótól a Háromszenteki kápolna érintésével, hegyi pincék között jutunk a Szécsiszigeti kilátóhoz. Lesétálunk a faluba, ahol a bivalyrezervátum, a vízimalom, a templom és az Andrássy-Szapáry kastély is érdekes látnivalót nyújt. A visszaúton haladhatunk Szécsiszigetet Csömödérrel összekötő, kis forgalmú aszfaltos út mentén is.

2C túra: 2 kápolna (14,5 km)

Szállásunktól először a Háromszenteki kápolnához indulunk. Hegyi pincék között jutunk a Szécsiszigeti kilátóhoz (B túrával megegyezően). Innen visszafordulunk, hogy egy erdei tisztáson megkeressük a XIII. században épült Mároki kápolnát, majd visszatérünk Csömödérbe.

Meleg vacsora a szálláson.

 

3. nap

Reggeli és a hideg csomagok kiosztása után elhagyjuk a szállást. A csoport a Csömödéri Állami Erdei Vasúttal indul Kistolmács irányába.

3A túra: Bázakerettye-Budafa (6 km)

Bázakerettyén- jó idő esetén -lehetőség van kipróbálni a termálfürdőt, majd innen túrázva juthat el a csoport a Budafai Arborétumban felállított nomád táborhoz.

3B túra: Kistolmács-Budafa (6 km)

A kistolmácsi tó szabadstrandján megmártózhatunk, majd indulhat a túra Budafára.

A szállás elfoglalása után az arborétumban 2,5 km hosszú tókerülő sétát tehetünk a kanyargós ösvényeken, mielőtt megkapjuk a meleg vacsorát.

4. nap:

Negyedik nap reggeli után elhagyjuk a szállást, és busszal indulunk Muraszemenyére a Murához. Először a vízitúravezetők tartanak alapos oktatást a csapatnak. Először a balesetvédelemről lesz szó, majd az evezés technikát veszitek górcső alá. A mentőmellények és lapátok kiosztását követően gumiraftokban a folyó sodrását kihasználva evezünk Molnárig.

5-7. nap: 

Megérkezünk Molnárihoz, ahol a szálláshelyünk a Murától csupán 130 méterre van. Fakultatív programnak ajánljuk aranymosást, tanösvény látogatást és bunkerlátogatást. Szomszéd faluban pedig él egy fazekasmester, akihez ellehet menni fazekaskodni. Továbbá lehetőség van focizni az iskola udvarában. Másnap Molnáriból a Dráva és Mura összefolyásának pontjáig Őrtilosig evezünk, ahonnan vonattal utazunk vissza táborhelyünkre. Az esti vacsorát tábortűzön, közösen fogjuk elkészíteni bográcsban.

Erre a túrára az ErdeiVándor regisztrációs felületén van lehetőség a jelentkezésre!

:::::::::JELENTKEZZ MOST!:::::::::::