VíziVándor Tábor

A VíziVándor tábor tökéletes lehetőség pedagógusoknak és diákoknak egyaránt

A szervezési feladatok nagy részét átvállaljuk, így nem marad más, mint a felhőtlen szórakozás a diákokkal.

Jelentkezés

Vízivándor Tábor és Útvonalak

A biztonságos evezés érdekében minden csoporthoz egy képzett túravezető is csatlakozik, így a vízen tartózkodás ideje alatt átvállaljuk a felelőséget, ezzel is növelve a vállalkozó kedvet a kísérők körében. Ezen felül minden pedagógus, aki elvégezte akkreditált túravezető képzésünket, napi bruttó 15 000 Ft díjazásban részesül.

A Vízivándor program létrehozásakor a MKKSZ és Magyarország Kormánya azt tűzte ki célul, hogy a diákoknak (és családjuknak) egy elérhető árú (3500 Ft/éjszaka), tartalmas vízi programot hozzon létre. Ez jó lehetőség, hogy a fiatal generációval a vízitúrázás által megismertessük Magyarország gyönyörű tájait és folyóvizeit, ezáltal pedig megerősödjön bennük a természet, és a sport szeretete.

VíziVándor tábor időtartama: 7 nap
Túra típusa: vonaltúra

Felső-Tisza

Tiszabecs az első megálló, ahol három éjszakát töltenek a vándorok. Érkezés után, a sátrak elfoglalását követően a csapat délután megismerkedik a túraeszközökkel, amelyeket vízen is kipróbálnak. Napközben vízitúrázás, esténként tábori program várja őket. A Túr folyó természetes fürdőhelyeinek és vadregényes környezetének köszönhetően felejthetetlen élményt nyújt a résztvevőknek.

A táborba visszaérve lehetőség van strandröplabdázni, tollasozni, illetve a gyerekek birtokba vehetik a focipályát is, hogy felkészülhessenek az következő napok “megmérettetéseire”.

A negyedik napon, reggeli után indulhat a túra Szatmárcsekére (1 éjszaka). A csomagokat gépjármű szállítja. Érkezés után a helyszínen levezetésképp lehetőség van focizni vagy tollasozni. Akik a kultúrális programokat kedvelik, azoknak a közeli hajós fejfás temető és a Kölcsey emlékmű nyújthat érdekes kikapcsolódást. 

A következő nap reggelén Szatmárcsekén, a vízreszállást követően az úticél Tivadar (1 éjszaka). Itt egy izgalmas lecsófőző versenyen vehetnek részt a gyerekek, ahol a legjobbakat oklevéllel jutalmazzuk. A legfőbb díj azonban természetesen a finom lecsó lesz.

Az utolsó napon a célpont, és egyben az egész túra végállomása Vásárosnamény. A végére hagytuk a legizgalmasabb programokat, a vízibanánozást motorcsónakkal és ha még ez sem lenne elég élmény, lehetősége van a csoportnak , hogy megszervezzék a helyi aquapark meglátogatását. Egy biztos: ezt nem érdemes kihagyni!

Útvonal

Bodrog

Sárospatak az első megálló, ahol két éjszakát töltenek a gyerekek. A Sárospataki vár látogatása szerepel a programlistánk első helyén. Érdemes tudni róla, hogy egyike azon kevés magyar váraknak, amely jó állapotában fennmaradt az utókor számára. A továbbiakban a program sárkányhajózás a Bodrogon felfelé. A sárkányhajó egy remek lehetőség csapatok összekovácsolására minden korosztály számára, hiszen rendkívül nagy a befogadóképessége. A válalkozó szellemű csapatok akár látogatást tehetnek Magyarország egyik legszebb tengerszeménél (Megyer-hegyi tengerszem) amely a közelben található. A nap végén a célállomás ismét a sárospataki szállás, ahol strandröplabda, tollas és foci várja a gyerekeket.

A harmadik napon Olaszliszka az úti cél, ahol egy éjszakát töltenek el a VíziVándorok. A kalandos túra után, a parton ismét a sportolásé, azon belül is a labdajátékoké a főszerep. Tollaslabda, foci és különböző játékos feladatok. Az egész napos mozgás után mindenki megéhezik, ezért az esti program a Lecsófőző verseny! Itt mindenki megmutathatja főzési tudományát, és a nyertest, nyerteseket oklevéllel jutalmazzuk.

Tokaj a következő állomás, három éjszakával. Tokaj felé evezve érdemes felkeresni Bodrogzugot, amely a Tisza és a Bodrog folyók összefolyása közti ligeterdős terület. Tokajba megérkezve több érdekes látnivaló várja a csapatot. A hangulatos történelmi belvárosban sétálva meg lehet látogatni , a Tokaji Galériát, a Múzeumot, vagy akár a Rákóczi-Dessewffy kastélyt is érdemes felkeresni. Gyalogtúrával elérhető a közeli a tokaji TV-torony, ahonnan remek kilátás tárulkozik elénk. Ezenkívül ismét van lehetőség olyan sportokra, mint strandröplabda, tollaslabda, foci. Akik további programokat szeretnének, választhatnak hajókirándulást vagy akár kerékpáros túrát is. A záró napon Sárkányhajó versennyel búcsúzunk, ahol a nagy megmérettetés után a versenyzőket oklevéllel jutalmazzuk.

Útvonal

Dunakanyar

Esztergomban két éjszakát töltenek a vándorok, ahol számos figyelemre méltó látnivaló van, amelyeket ajánlott fekeresni. Ezek közül is kiemelkedik Magyarország legnagyobb egyházi épülete, az Esztergomi Bazilika. A városnézést, akár Dottón(kisvasút a városban) ülve is megtehetik a ViziVándorok. A szálláson sportolási lehetőség van, strandröplabda, tollas, foci formájában. A vízreszállás a Duna egyik kis csendes mellékágában történik, ahol nagyon jól lehet gyakorolni a kenuzást még a kezdőknek is.

A következő napon Szob (1 éjszaka)  felé indul a csapat, ahol az este fénypontja a Lecsófőző verseny, melynek díjazottjait oklevéllel jutalmazzuk.

A negyedik napon az úti cél Dömös (1 éjszaka). A rövid vízitúra után a csapat egy izgalmas gyalogtúrán fedezheti fel a vadregényes Rám-szakadékot,  ami egy barlangokkal, vízesésekkel, sziklákkal, akadályokkal teletűzdelt útvonal. A szálláson akinek van még plusz energiája, az levezetheti egy kis kiegészítő sportolással és egyéb szabadidős tevékenységekkel.

Másnap irány Tahitótfalu, (1 éjszaka) ahol a parton várja a gyerekeket a strandröplabda, tollaslabda, foci. Ezen felül városnézés közben sok érdekesség tárul a felfedezők szeme elé. Csodás ez a helyszín, ahol levezetőként strandolási lehetőség is van. A jókedv és a sok kacagás garantált!

Szentendre (1éjszaka) a következő megálló, ahol számos kultúrális és sport program várja a csapatot. 

A Római-parton lesz a túra végállomása, ahol a gyerekek még egy kicsit kiélvezhetik az önfeledt szórakozás utolsó pillanatait, majd búcsút vesznek egymástól. A tábor után rengeteg új élménnyel térnek haza.

Útvonal

Alsó-Duna

Pakson veszi kezdetét az izgalmas túra, ahol két éjszakát töltenek. A szállás elfoglalása után gyakorlás következik a vízen, hogy másnap már mindenki magabiztosan vághasson bele a vízi kalandokba. Itt is lehetőség lesz számos különböző sporttevékenység kipróbálására, gyakorlására (strandröplabda, tollas, stb). Tartalmas programot nyújt a Forráspont Energiaház, amely megismerteti a gyerekekkel a környezettudatos és energia-hatékony életmódot, valamint annak előnyeit példákon és gyakorlati megoldásokon keresztül. Ezen felül városnézés közben sok érdekesség tárul a felfedezők szeme elé. Csodás ez a helyszín, ahol levezetőként strandolási lehetőség is van. A jókedv és a sok kacagás garantált!

A soron következő megálló Kalocsa (1 éjszaka), ahol szintén megannyi látnivaló van, többek között a Nagyboldogasszony-főszékesegyház, az Érseki palota, különböző múzeumok, könyvtárak, stb. Ezen kívül a Csajda Fürdő, amelynek a vize a gyógyhatásáról ismert. A szálláshelyen tollas és foci várja a VíziVándorokat, majd este a Lecsófőző versenyen kiderül, ki használja legjobban a Kalocsai paprikát.

Másnap Gemenc-Pörböly felé veszi a csapat az irányt, ahol két éjszakát töltenek el. A pörbölyi Ökoturisztikai Központ, sokféle alternatív programlehetőséget kínál, ezért itt két éjszakát tölt el a csapat. Lehetőség van az erdő felfedezésére az erdei vasúttal. Továbbá, a központtól csupán néhány percre található a Vadmegfigyelő hely, ahol erdei állatokat pillanthatnak meg azok, akik türelmesen várnak. Visszatérve a szállásra sportolási lehetőség várja a gyerekeket.

Az utolsó nap Bajára vezet, itt egy éjszakát töltenek el a gyerekek. A szálláshelyen van lehetőség strand röplabdázni, tollasozni, focizni, és egyéb sportokat kipróbálni. Ha még ez sem lenne elég élmény, lehetősége van a csoportnak , hogy megszervezzék a helyi Kaladpark meglátogatását , amely a felnőttek számára is remek kikapcsódási – és szórakozási lehetőséget biztosít. A túra végén megrendezésre kerül a Sárkányhajós verseny, ahol a résztvevők összemérhetik erejüket, a legjobbakat pedig oklevéllel jutalmazzuk.

Útvonal

Mosoni-Duna Szigetközi mellékágrendszere

Dunasziget a túra első megállója, ahol két éjszakát tölt el a csapat. A hely sajátossága egy hegyipatak tisztaságú szívárgó ág, amelyen igazi különleges élmény a kenuzás. A csillagtúrázások között sok szárazföldi program várja az ideérkezőket. Egy interaktív kiállítás keretében, a ViziVándorok megismerhetik a környék élővilágát. Továbbá a vízparton akár kipróbálhatják az ARANYMOSÁST is. Ezek mellett vízminta vétellel kielemezhetik annak tisztaságát, összetételét. A tudományos megfigyeléseket követően, este Lecsófőző verseny a program, ahol a legjobb szakácsokat oklevéllel jutalmazzuk.

A reggeli után Kisbodak a következő úti cél, ahol két éjszakát töltenek a vándorok. A sportolni vágyóknak lehetőségük van strandröplabdázni, tollasozni, focizni. Érdekes programként a gátőrház látogatást ajánljuk, ahol a Vízivándorok többet megtudhatnak a vízszabályozásról, és betekintést nyerhetnek a gátőrök mindennapi életébe.

A negyedik nap célja Ásványráró, ahol két éjszakát tölt el a csapat. Itt megannyi program várja a gyerekeket: strandröplabda, tollas, foci, lovaglás, akadálypálya. Azok akik elég bátrak, és ki merik engedni a hangjukat alkalmuk nyílik megragadni a mikrofont egy karaoke est keretében. A programok között van továbbá a tűzoltó bemutató is, ami általában a fiúk kedvelt programja. A túra lezárásaként pedig még egy különleges program: a banános motorcsónakozás! Erről nem is érdemes többet mondani, az élmény önmagáért beszél!

Útvonal

Túra a vadregényes Körösök mentén

Első nap érkezés Békéscsabára, ahol lehetőség nyílik meglátogatni a Munkácsy Mihály Múzeumot és Emlékházat, és az interaktív játszótérrel felszerelt Csabai Kolbász Falut. Ezután közelítjük meg a Körös menti Békés Dánfoki Üdülőközpontot ahol szállásunk és ellátásunk is lesz az elkövetkező 2 napban. Első napra a másik lehetőség, hogy közvetlenül Békés-Dánfokra érkezik a csoport. Ezután bringatúra következik Békéscsabára. Kora este visszatérés a Békés-Dánfoki Üdülőközpontba. Este bőséges vacsora az Üdülőközpont étkezdéjében majd szabadprogram.

Második nap reggeli után indulás Békés-Dánfokról. Útközben strandolási lehetőség Szanazugban, a Fehér és a Fekete-Körösök összefolyásánál létesített homokos szabad strandon. Ezután utunkat a patinás Gyula városa felé vesszük. Majd Gerla falut érintve tekerünk vissza a Békés-Dánfoki Üdülőközpontba, ahol vacsora után újra fürdőzés és pihenés várja a megfáradt túrázókat.

Harmadik napi táv 20 km a vadregényes Kettős-Körösön. Menet közben pihenőt tartunk a Bodoky Károly Vízügyi Múzeumnál, valamint a Kereki-hídnál (Petőfi emlékhely) is. Aznapi szállásunk az igen hangulatos köröstarcsai kishajó-kikötőbe telepített sátortáborban. A meleg vacsora helyben, ugyanitt.

Negyedik nap a Köröstarcsáról-Gyomaendrődig evezünk. Útközben pihenőt tartunk a Kettős és a Sebes-Körösök összefolyásánál, ahonnan a folyót már Hármas-Körösnek hívják. Végül megérkezünk e napi táborhelyünkre a templomzugi-holtág partján lévő Payer kempingbe.
Az utolsó evezős napunkon Gyomaendrődről-Szarvas Halászlakig lapátolunk. Útközben megállunk pihenőre a Peresi-holtág befolyójánál létrehozott Körösvölgyi Természetvédelmi Bemutatóháznál. Vízi túra programunkat Szarvas Halászlakon fejezzük be. Majd újra bringával folytatjuk tovább utunkat a szarvasi Holt-Körös mentén, a következő szálláshelyig, ahol, az utolsó két éjszakánkat töltjük.

Az utolsó túranapunkon igyekszünk minden érdekességet bejárni, lehetőség van az ország leghíresebb Arborétumában egy nagy sétát tenni. Majd látogatás a Történelmi Magyarország közepét jelképező régi „Szélmalom-emlékműhöz”, kipróbálni a sárkányhajózást, de a szarvasi Vízi Színház esti előadása is igen nagy élményt nyújthat sokaknak. Este vacsora után táborzáró program a tűz mellett.

Utolsó napon, reggeli után csomagolás és hazautazás.

Útvonal

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning