Helyszínek, útvonalak

A VíziVándor tábor tökéletes lehetőség pedagógusoknak és diákoknak egyaránt

A szervezési feladatok nagy részét átvállaljuk, így nem marad más, mint a felhőtlen szórakozás a diákokkal.

Jelentkezés

A Vízivándor Program a Bejárható Magyarország programsorozat része, mely azzal a céllal született, hogy a fiatal generációkkal megismertesse és megkedveltesse a vízitúrázást.

A hazai alapfokú köznevelési intézmények, középfokú oktatási intézmények, szakképző intézmények, civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, egyházak számára felkínált pályázati lehetőség lényege, hogy a túrázni vágyó csoportok és az őket kísérő pedagógusok kedvezményes, államilag támogatott áron vehessenek részt az egy hetes táborokon.

A táborok következő útvonalakat járják be, a Szigetközt a Dunakanyart, a Felső-Tiszát, a Bodrogot, Körösöket és a Tisza-tavat, ezeken felül pedig 2021-ben új útvonalak is várhatóak!

Kitöltendő formanyomtatványok:

2021-VíziVándor-EÜ-lapok

2021-VíziVándor-EÜ-COVID-nyilatkozat

A Felső-Tisza

Időtartam: 7 nap
Útvonal:Tiszabecs – Szatmárcseke – Tivadar – Vásárosnamény

A vadregényes Felső-Tiszán szervezett túrán Tiszabecs az első megálló, ahova Nyíregyházáról biztosítjuk a résztvevők számára a transzfer szolgáltatást.

Részletek

Jelentkezés

Tokaj és a Bodrogzug

Időtartam: 7 nap
Útvonal:Felsőberecki-Sárospatak-Olaszliszka – Tokaj

A Bodrog hazánk egyik leglassabb folyója, így kiválóan alkalmas evezésre, SUP-pozásra. Könnyű túrának számít. Az ideérkező csapatok igazi vándorként a csomagjukat magukkal viszik a túra során.

Részletek

Jelentkezés

Dunakanyar túra

Időtartam: 7 nap
Útvonal:Esztergom – Dömös – Szentendre – Budapest

Magyarország egyik legszebb természeti tája a Dunakanyar, ezt a gyönyörű vidéket fedezi fel Esztergomtól a Római-partig tartó túránk. Az ideérkező csapatok igazi vándorként a csomagjukat magukkal viszik a túra során.

Részletek

Jelentkezés

A Szigetköz szépségei

Időtartam: 7 nap
Útvonal:Dunasziget – Kisbodak – Ásványráró

A vadregényes Szigetköz varázslatos folyószakain szervezzük ezt a hangulatos tábort. A Duna ezer ágra szakadva hálózza be a Kisalföldet, egyedülálló természeti környezetet hozva létre.

Részletek

Jelentkezés

Vízivándor túra a Körösökön

Időtartam: 7 nap
Útvonal:Békés – Köröstarcsa – Gyomaendrőd – Szarvas

A Körösök vidéke szinte teljesen megőrizte természetközeli állapotát, így igen emlékezetes vadonbéli élményeket szerezhetnek itt a diákok.

Részletek

Jelentkezés

Vízivándor tábor a Tisza-tavon

Időtartam: 7 nap
Útvonal:Tiszafüred – Tiszavalk – Poroszló

Nagyon kedvelt vízfelület a VíziVándorok közt a Tisza-tó, 2021-ben ezt az útvonalat egy újabb megállóval is bővítettük. Az ideérkező csapatok igazi vándorként a csomagjukat magukkal viszik a túra során.

Részletek

Jelentkezés

Vízivándor tábor a Murán

Időtartam: 7 nap
Útvonal: Csömödér – Alsószemenye – Molnári

Egy exkluzív túrával készültünk azoknak a csapatoknak, akik már rendelkeznek vízitúrázási tapasztalattal, és a természetjárást is szeretik. Ezen a kombinált útvonalon nem csak a vízen, de gyalogosan is lehetőség van felfedezni a zalai vidéket.

Erre a túrára az ErdeiVándor regisztrációs felületén van lehetőség a jelentkezésre!

Részletek

Jelentkezés

Vízivándor tábor a Mosoni-Dunán

Időtartam: 7 nap
Útvonal:Rajka- Mosonmagyaróvár-Novákpuszta-Dunaszeg-Győr

Az ide érkezőknek olyan egyedülálló élményben lesz részük, ami nagyon kevés folyón lehetséges, az egyik állomáson olyan tiszta vizű a Duna-ág, hogy búvárkodni is lehet. Ne felejtsétek otthon a búvár- vagy úszószemüvegeket! A csapatok igazi vándorként a csomagjukat magukkal viszik a túra során.

Részletek

Jelentkezés

Vízivándor tábor a Rábán

Időtartam: 7 nap

Útvonal:Szentgotthárd-Körmend

Első pillantásra egy kis folyócskának tűnik a Rába, de komolyan kell venni. Ezt az útvonalat leginkább a tapasztalt vízitúrázóknak ajánljuk, akik új kihívásokat keresnek.

Részletek

Jelentkezés

Ezeken a helyszíneken kiépített táborok várják a vízi vándorokat, a túrán pedig kifejezetten erre a célra gyártott négy-hat személyes, nagyon stabil kenukkal eveznek a diákok.

A kenutúrákat régiónként váltakozó fakultatív programok színesítik, mint a supozás, kajakozás, kerékpártúra, strandröplabda, kulturális programok és várlátogatások.

A táborokban résztvevő pedagógusokat túravezetői képzésen elméleti és gyakorlati tudáshoz juttatjuk, melyet a túrákon használhatnak – az elmúlt évek során több száz pedagógus tett sikeres vizsgát és több ezer diák vett részt túráinkon.

A biztonságos evezés érdekében minden csoporthoz egy képzett túravezető is csatlakozik, így a vízen tartózkodás ideje alatt átvállaljuk a felelősséget, ezzel is növelve a vállalkozó kedvet a kísérők körében. Ezen felül minden pedagógus, aki elvégezte az akkreditált túravezetői képzésünket, napi bruttó 15 000 Ft díjazásban részesül.

A Vízivándor program létrehozásakor a MKKSZ és Magyarország Kormánya azt tűzte ki célul, hogy a diákoknak egy elérhető árú (28 000 Ft/hét), tartalmas vízi programot hozzon létre. Ez jó lehetőség, hogy a fiatal generációval a vízitúrázás által megismertessük Magyarország gyönyörű tájait és folyóvizeit, ezáltal pedig megerősödjön bennük a természet, és a sport szeretete.

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning