Vízivándor túra az Alsó-Dunán

A Vízivándor táborok egyik legjobb helyszíne a Baja, Kalocsa és Paks környékét bejáró útvonal. Itt nem csak a hatalmas folyót kísérő vadon, a Gemenci-erdő titkait ismerhetik meg a vándortáborozók, de az evezésen kívül tartalmas sportprogramokon is részt vehetnek. A táborok időpontja: 2020.06.15 – 2020.07.12. között 1.nap: A Duna alsó szakaszát és a Gemenci erdő értékeit felfedező vízitúra Pakson […]

Vízivándor túra az Alsó-Dunán

Vízivándor táborok egyik legjobb helyszíne a Baja, Kalocsa és Paks környékét bejáró útvonal. Itt nem csak a hatalmas folyót kísérő vadon, a Gemenci-erdő titkait ismerhetik meg a vándortáborozók, de az evezésen kívül tartalmas sportprogramokon is részt vehetnek.

A táborok időpontja: 2020.06.15 – 2020.07.12. között

1.nap:

A Duna alsó szakaszát és a Gemenci erdő értékeit felfedező vízitúra Pakson veszi kezdetét. A szállás elfoglalása után gyakorlás következik a vízen, hogy másnap már mindenki magabiztosan vághasson bele a vízi kalandokba. Itt is lehetőség lesz számos különböző sporttevékenység kipróbálására, gyakorlására (strandröplabda, tollas, stb). Tartalmas programot nyújt a Forráspont Energiaház, amely megismerteti a gyerekekkel a környezettudatos és energia-hatékony életmódot, valamint annak előnyeit példákon és gyakorlati megoldásokon keresztül. Ezen felül városnézés közben sok érdekesség tárul a felfedezők szeme elé. Csodás ez a helyszín, ahol levezetőként strandolási lehetőség is van. A jókedv és a sok kacagás garantált!

2 .nap:

Ezen a napon a Dunán evezünk Kalocsáig, a Meszesi Duna partig. Itt a folyóparton egy nagyon klassz vízitúra táborhelyen lesz a szállásunk, a diákok a parti fövenyen strandolhatnak,  egy vadregényes kis szigetet fedezhetmnek fel, este pedig a tábortűz köré gyűlik a vidám túracsapat.

3-4 nap:

Másnap Gemenc-Pörböly felé veszi a csapat az irányt, ahol két éjszakát töltenek el. A pörbölyi Ökoturisztikai Központ, sokféle alternatív programlehetőséget kínál: lehetőség nyílik az erdő felfedezésére az erdei vasúttal. Továbbá, a központtól csupán néhány percre található a Vadmegfigyelő hely, ahol erdei állatokat pillanthatnak meg azok, akik türelmesen várnak. Visszatérve a szállásra sportolási lehetőség várja a gyerekeket.

5 .nap:

Ezen a napon a vízitúra Bajára vezet, itt két éjszakát töltenek el a gyerekek. Egy kiadós evezéssel érjük el a gazdag történelmi hagyományokkal rendelkező várost. A szálláshelyen van lehetőség strand röplabdázni, tollasozni, focizni, és egyéb sportokat kipróbálni.

  1. nap:

Ezen a napon a híres Sugovica csatornán evezünk egy jót, Ha még ez sem lenne elég élmény, lehetősége van a csoportnak , hogy megszervezzék a helyi Kalandpark meglátogatását , amely a felnőttek számára is remek kikapcsolodási – és szórakozási lehetőséget biztosít. A túra végén megrendezésre kerül a Sárkányhajós verseny, ahol a résztvevők összemérhetik erejüket, a legjobbakat pedig oklevéllel jutalmazzuk.

  1. nap:

Ezen a napon egy rövid vízitúra után az összepakolás és a fájdalmas búcsú marad – az Alsó-Duna tábor véget ér, a hazautazás következik

 :::::::::JELENTKEZZ MOST!:::::::::::