Vízivándor túra az Alsó-Dunán

A Duna alsó szakaszát és a Gemenci erdő értékeit felfedező vízitúra Pakson veszi kezdetét. Pakstól-Bajáig, dél-dunai túránk igazi időutazás! A jelenkor modernebb elemeitől átutazhattok a történelmi színterekig egy gyönyörű természetvédelmi területen át. Az ideérkező csapatok igazi vándorként a csomagjukat magukkal viszik a túra során.

 

A táborok 2022. június 15-től indulnak és 2022. augusztus 18-ig tartanak

1.nap: Paks

A Duna alsó szakaszát és a Gemenci erdő értékeit felfedező vízitúra Pakson veszi kezdetét. A szállás elfoglalása után gyakorlás következik a vízen, hogy másnap már mindenki magabiztosan vághasson bele a vízi kalandokba. Itt is lehetőség lesz különböző sporttevékenységek kipróbálására, gyakorlására, mint strandröplabda és foci. Tartalmas programot nyújt a Forráspont Energiaház, amely megismerteti a gyerekekkel a környezettudatos és energia-hatékony életmódot, valamint annak előnyeit példákon és gyakorlati megoldásokon keresztül. Ezen felül városnézés közben sok érdekesség tárul a felfedezők szeme elé. Csodás ez a helyszín, ahol levezetőként strandolási lehetőség is van. A jókedv és a sok kacagás garantált!

2.nap: Fajsz

Második nap reggelén elkezdjük szokásos rutinunkat, ami nem más, mint a reggeli elfogyasztása, úticsomag átvétele, majd a hajók vízre rakását követően kezdődhet a túra! Ezen a napon a Dunán evezünk és meg sem állunk egészen Fajszig. A ki nem fáradt vándorok tollasban, petangban vagy akár fociban is összemérhetik a tudásukat. Este pedig a tábortűz köré gyűlhet a vidám túracsapat.

3-4 nap: Gemenc

Másnap Gemenc-Pörböly felé vesszük az irányt a vadregényes természetvédelmi területen keresztül a Rezéti-Dunaágon át egészen a Nyári legelő kisvasút megállóig. Itt a kenukat a parton hagyjuk, majd erdei kisvasúttal a Pörbölyi Ökoturisztikai központba utazunk, ahol két éjszakát töltünk el. A Pörbölyi Ökoturisztikai Központ sokféle alternatív programlehetőséget kínál: lehetőség nyílik az erdő felfedezésére az erdei vasúttal, továbbá a központtól csupán néhány percre található a Vadmegfigyelő hely, ahol erdei állatokat pillanthatnak meg azok, akik türelmesen várnak. Visszatérve a szállásra sportolási lehetőség; strandröplabda és foci vár. Este a tábortűznél sztorizgatás mellett akár szalonnát is süthetünk!

5-7. nap: Baja

Ötödik nap reggelén kisvasúttal kiutazunk a nyári legelő megállóig, ahonnan újra felvesszük a hajókat, és megkezdjük utunkat Bajára. Itt töltjük el utolsó két éjszakánkat. Egy kiadós evezéssel érjük el a gazdag történelmi hagyományokkal rendelkező várost. A szálláshelyen van lehetőség strand teniszezni, petangozni és egyéb sportokat kipróbálni. A hatodik napon a Sugovica csatornán SUP-okkal, kajakokkal evezünk ki a strandra, ahol ezeknek a sporteszközöknek a használatát tökéletesíthetjük. Este pedig az utolsó tábortűznél megbeszélhetitek mi volt a hét nap legjobb élménye!

 

:::::::::JELENTKEZZ MOST!:::::::::::