Hamarosan indul a jelentkezés!

2023. január 30., hétfő 6.00 órától indul a jelentkezési lehetőség a 2023-as táborokra. Az első egyhetes turnus 2023. június 16-án indul és a szezon augusztus 20-ig tart.

Hamarosan indul a jelentkezés!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett vízivándortáborok 2023-ban 11 vízi útvonalon négy és hat személyes kenukban teljesíthető, egyhetes táborok. A csoportok 7 nap alatt kb. 50-90 kilométert tesznek meg, és jellemzően kétnaponta váltanak táborhelyet.

A túrák során a diákok testközelből ismerkedhetnek meg hazai vizeinkel, miközben a természetben szereznek személyes élményeket. A vízivándor programok a vízisportok és a természetjárás útján biztosítják a hazai vízfelületek és környezetük megismerését, ezáltal segítséget nyújtanak a fizikai és lelki egészségre nevelés mellett a természettudatos életmód kialakításában is. A vízivándortáborok kifejezetten #zöld táborok, így nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minél kisebb legyen a vízen hagyott ökológiai lábnyomunk, ezzel is segítve a környezettudatos szemlélet kialakítását a fiatalokban.

Továbbá a vízivándor táboroknak fontos közösségépítő szerepe van, és külön értéke, hogy a közös túrázásnak, a közösségi élménynek a pedagógusok és kísérők is részesei, ezzel is erősítve a diákok és pedagógusaik közötti köteléket.

Tovább a pályázati kiírásra