Osztálykirándulás

A VíziVándor tökéletes lehetőség pedagógusoknak és diákoknak egyaránt

A VíziVándor program nem csak a diákoknak jelent előnyöket. Célunk, hogy minél több szervezési feladat alól mentesítsük a pedagógusokat, így lehetőségük van az osztállyal közösen átélni a program nyújtotta kalandokat.

Jelentkezés

A Vízivándor Program létrehozásakor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Magyarország Kormánya azt tűzték ki célul, hogy a diákoknak (és családjaiknak) egy elérhető árú, tartalmas aktív szabadidős vízi programot hozzanak létre. A vízitúrák jó lehetőséget kínálnak arra, hogy a fiatal generáció megismerje Magyarország gyönyörű tájait és folyóvizeit, megerősödjön bennük a természet, az aktív kikapcsolódás és a sport szeretete. A biztonságos evezés érdekében minden csoporthoz egy képzett túravezető is csatlakozik, ezzel is növelve a vállalkozó kedvet a diákok és a kísérők körében.

Az osztálykirándulások időtartama: 3 nap (2 éjszaka)


Osztálykirándulás az Alsó Dunán

Az osztálykirándulás vízitúra partnere a Kajak-Kenu Pont Baja. A kirándulás alkalmával nemcsak a Duna élővilágát ismerhetik meg a diákok, de bepillantást nyerhetnek Baja nyüzsgő vízi életébe is.

Szállás: Napsugár Szálló és Kemping (honlap, Facebook)

 1. nap: délelőtt érkezés, majd oktatás és bevezető evezés a Sugovicán (5 km). A Sugovica (Kamarás-Duna) egy igazi kirándulásra és sportolásra is alkalmas vízitúra helyszín. Baja pedig egy tökéletes mediterrán város, a hangulatos Petőfi-szigetet körülöleli a Sugovica. Ezen a hangulatos folyószakaszon evezve teszünk meg egy  5 km-es szakaszt a víziteleptől a Türr-kilátóig. Innen a homokos szabadstrand mellett haladunk el, majd a Szentháromság tér alatt érünk vissza a kiinduló helyünkhöz. A Sugovica kiváló terep egy kezdő, vízitúrázásban még nem jártas csoport részére is. A túrához szükséges kajakokat, kenukat, sportfelszereléseket, mentőmellényeket, hordókat a helyszínen veszhetik át a résztvevők.
 2. nap: a vízi bázisról indulva kievezünk a Dunára. Áthaladunk a Türr István híd alatt, majd Baja legnagyobb homokpadja mellett elevezve ráfordulunk a Vén-Dunára. Lassú folyású vízen evezünk tovább, majd a Cserta-Duna torkolatához érünk, ahova 400 cm feletti vízállásnál tudunk beevezni. Tovább haladva egy kis szigetet érünk el, ahol ki lehet szállni, enni, jó időben fürdőzni is lehet. Innen tovább túrázva, egy kőgáthoz érünk, amin megfelelő vízállásnál át lehet evezni. Ez a vízfelület táplálja a Vén-Dunát vízzel. A folyószakaszon csodálatos növény és állatvilág tárul elénk. Innen a Vén-Dunán csoroghatunk le egészen Bajáig. Közben több homokzátonyon is sütkérezhetünk ha a vízállás is engedi. Vagy a kőgát előtt visszafordulhatunk és a Vén-Dunán keresztül jutunk vissza a Duna főágába.
 3. nap: harmadik napon a reggeli után szabad programok közül választhatunk Baján.

A programok időrendje igény szerint változtatható!

Részvételi díj: 37.950 forint/fő, amely tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, kenu és mentőmellény bérlést, kenu oktatást, túravezetést, szervezést.

Fakultatív programok:

 


Tiszahát felfedezése – háromnapos osztálykirándulás a Felső-Tiszán

Az osztálykirándulás helyszíne a Vidám Delfin Kemping, Panzió és Vízibázis, a tiszabecsi szabadstrand közelében. A tanulmányi kirándulás alkalmával idelátogató diákok számos aktív élménnyel gazdagodhatnak a három nap során. Programjaink között szerepel: kenuzás oktatása, vízitúra, motorcsónakázás, kerékpártúra, kalandpark, kondipark, street work out park, strandröplabda, ping-pong, éjszakai gyalogtúra. Ezen aktív tevékenységek segítségével a gyerekek kizökkennek hétköznapjaikból és megismerhetik a híres Tiszahát vidékét!

Szállás: Vidám Delfin Kemping, Panzió és Vízibázis

 1. nap: érkezés, szálláshely elfoglalása, majd a vízitúra alapismeretek elsajátítása a szabadidő aktív eltöltése.
 2. nap: reggeli után autóbusszal indulunk az Öreg-Túr folyóhoz. Itt veszi kezdetét a vízitúra az átlagosan 1 méternél nem mélyebb, 5-7 méter szélességű Öreg-Túr folyón. A vízitúra során megcsodálhatjuk a folyó érintetlen szépségét, vadregényességét, utunkat bedőlt fák, nádasok színesítik. A kenutúra kb. 5-6 óra, közben akár fürdőzésre is lehetőség nyílik, ha az időjárás engedi. Sötétedés után éjszakai túra az ártéri erdőben.
 3. nap: reggeli után felkészülés egy félnapos kerékpártúrára: Tiszabecs-Milota-Tiszacsécse-Tiszakóród, majd vissza Tiszabecsre. Az út során megtekintjük a dió őshazáját, Móricz Zsigmond szülőházát, a tiszacsécsei református templomot a fa harangtornyával, majd fürdőzünk a Túr bukógát alatt tanári felügyelettel. Visszaérkezés után  sportjátékok él kalandpark használattal telik a délután.

Részvételi díj:  22.330 forint/fő, amely tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, kenu oktatást, kondipark és street workout park használati díját.

Fakultatív programok:

 


Háromnapos osztálykirándulás Esztergomban

Esztergom a Dunakanyar kapujában lévő történelmi város, a magyar történelem fontos színhelye. A Bazilika meglátogatása mellet számos aktív programlehetőség várja az idelátogatókat. Az esztergomi Duna-szakasz kiválóan alkalmas kezdő vízitúrázóknak is, hiszen a túra túlnyomó részén kicsi hajóforgalommal rendelkező, védett és kis sodrású szakaszokon túrázunk.

Szállás: EKKSE

 1. nap: érkezés az Esztergomi Kajak-Kenu Sportegyesület vízitelepére, ismerkedés az eszközökkel, evezés oktatás, biztonságtechnikai képzés, majd egy 2 órás vízitúra. Érkezés után a csapat elfoglalja a szobákat, s már a parton történik a lapátok, mellények, egyéb felszerelések kiosztása, majd jöhet az első vízre szállás. A Duna kellemes, nyugodt mellékágában zavartalanul lehet elsajátítani az evezés és kormányzás technikáját. Az oktatás során bemutatjuk a kenuk helyes használatát, az evezés és a kormányzás technikáját. A rövid túra után szabadidős foglalkozás, majd este a vacsora következik.
 2. nap:  reggel mindenki átveszi az úticsomagját és kezdődhet a túra. Ezen a napon nemcsak a mellékágban evezünk, hanem egy hajóforgalomtól elzárt vadregényes öbölben is. Az evezés után, aki még nem fáradt el, focizhat, tollasozhat a táborhelyen. El lehet sétálni Esztergom történelmi belvárosába fagyizni, megnézni a legnagyobb magyar egyházi épületet, a Bazilikát. Este a tábortűz mellett egy közösen főzött vacsorával zárjuk a napot.
 3. nap: a reggeli elfogyasztása után városnézés vagy választható fakultatív programok közül válogathatunk, amely közül leginkább az Esztergomi Bazilika meglátogatását javasoljuk.

Részvételi díj: 35.750 forint/fő, amely tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, kenu oktatást, eszközök bérleti díját, túravezetést, túraszervezést.

Fakultatív programok:

 


Háromnapos osztálykirándulás a Rábán!

A Rába a Duna egyik legjelentősebb mellékágaként Magyarország leggyorsabb és harmadik leghosszabb folyója. Ezen az útvonalon a kenuk helyett biztonságos, felfújható rafting hajókban próbálhatják ki magukat a Vízivándorok!

Szállás: Körmendi Bárkaház (Facebook)

 1. nap: a szállás elfoglalása után megismerkedünk a vízitúra az eszközökkel és azok használatával. Az első nap a képzéssel és 1-1,5óra evezéssel telik. Miután mindenki elfoglalta a neki tetsző szálláshelyet, jöhet a lapátok, mellények, egyéb felszerelések átvétele, és az első vízre szállás. Mindenki megismerheti milyen biztonságosan lehet haladni a rafting hajókkal egy körülbelül másfél órás evezés keretében. Este meleg vacsora várja a Vándorokat a táborhelyen.
 2. nap: reggeli után a már tapasztalt raftingosokkal egy hosszabb túrára indulunk. A vízitúra Körmendről indul és a Rába legszebb szakaszán tart az egészen Molnaszecsődig. 3-4 órát húzzuk a lapátot a Rábán, emlékezetes élményeket szerezve az evezés alatt. A Molnaszecsődről a táborba busszal utazik vissza a csapat.
 3. nap:  a reggeli elfogyasztása után több választható fakultatív program közül válogathatunk. Az egyik lehetőség egy körmendi gyalog túra, ahol a kastélyt, a kastélyparkok és a Rába-partot fedezhetjük fel, vagy egy látványos Őrségi kerékpártúrára indulunk, ami 20 kilométeres távot jár be.

Részvételi díj: 30.250 forint/fő, amely tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, rafting oktatást, eszközök bérleti díját, túravezetést, túraszervezést.

Fakultatív programok:

 


Osztálykirándulás a Tisza-tavon – Tiszafüred

A Tisza-tó (más néven Kiskörei-víztározó) Magyarország második legnagyobb állóvíze. Elsődleges feladata a Tiszán érkező árhullámok által hozott többletvíz tárolása, a térség árvízmentesítése volt. A mesterséges tóból ember alkotta Paradicsom jött létre. Felbecsülhetetlen természeti érték alakult ki a szántóföldek helyén – számtalan sziget, holtág, sekély kis csatorna váltakozik, hatalmas nyílt vízterületekkel, jellegzetes mozaikos tájat formálva. A Tisza-tó területén öt medencét találunk, mind egy-egy sajátos vízi világot tár elénk: madárrezervátumot, természetjáró tanösvényt, vízi sportokra specializálódott részeket, horgászhelyeket. A Tisza-tónál az aktív kikapcsolódás is legalább olyan változatos, mint a táj.

Szállás: Tiszavirág Apartman / City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület megállóhely

 1. nap: nagyjából 12:00 körül érkezés Tiszafüredre. A szárazföldön tartott oktatás után mindenki elfoglalja a szállását és időjárásnak megfelelően evezéshez öltözik. A Tiszafüredi kajak-kenu egyesület stégjéről indulunk el felfedezni a Tisza-tavat. Vízre szállás előtt mindenki megkapja az evezőlapátot és felveszi a mentőmellényt. Ezt követi a kenuk beosztása és a vízen történő oktatás. Az első nap célja, hogy mindenki megtanulja használni a kenut és az evezőlapátot. Rövid 1-1.5 órás evezés során tanulunk meg evezni és kormányozni, illetve a legfontosabb biztonságtechnikai szabályokat. Az túra után elpakolunk és átsétálunk a közeli étterembe vacsorázni.
 2. nap: a reggelit követően evezéshez készülődünk és találkozunk a vízparton. Ezt a napot lényegében a vízen töltjük, így ehhez mérten szükséges összepakolni a személyes felszerelést, ivóvizet, tartalék felszerelést és ruházatot. Minden résztvevőnek biztosítunk vízhatlan zsákot, amibe pakolhat ruhát, cipőt és szendvicset. Tavasszal a víz még fürdésre kevésbé alkalmas, de kenuból csodálatos látvány az ébredő vízi élővilágot megfigyelni. Számtalan madárfaj kerül a szemünk elé, vöcskök, szárcsák, nagy kócsagok és kis kormoránok tűnnek fel a vízen. A kenukkal közel kerülhetünk a Tisza-tó gazdag élővilágához, egyedülálló természeti értékeihez, evezés közben emlékezetes élményeket szerezve. Visszaérkezést követően elpakoljuk a felszereléseket és átsétálunk az étterembe, ahol vacsorával várnak minket.
 3. nap: a reggeli elfogyasztása után kerékpártúrára készülünk. A résztvevők átveszik a kerékpárt és a sisakot, és a tavat körülvevő kerékpárúton tesznek egy látványos túrát. A cél Poroszló, ahol különféle fakultatív túrák várják a csapatot. A különleges, hullámot formázó kerékpáros hidakon jutunk át a Tisza és a Tisza-tó felett a településre, ahol strand, Tisza-tavi vízi sétány és ízletes rétes várja a túrázókat. A legfontosabb látnivaló a településen az a Tisza-tavi Ökocentrum, ami Közép-Európa legnagyobb édesvízi akváriuma. Felejthetetlen élmény a  hatalmas vizák, tokhalak között sétálni és ahogy az akváriumon átvezető üveg alagútból megfigyelhetjük ezeket az élőlényeket. Az Ökocentrum felfedezése után visszatekerünk Tiszafüredre, majd összepakolunk a szálláson és hazautazunk.

Részvételi díj: 28.050 forint/fő, amely tartalmazza a szállást, étkezést, kenu- és mentőmellény bérlést, kerékpár bérlést, sisak bérlést, túravezetést, szervezést.

Fakultatív programok:

 


Poroszlói portya – osztálykirándulás a Tisza-tavon

A Madárpart Pihenő, Kölcsönző és Kemping ikonikus helye a Tisza-tavi aktív turisztikai életnek, érdemes belekóstolni különleges atmoszférájába.

Szállás: Madárpart Pihenő, Kölcsönző és Kemping

 1. nap: érkezés a kempingbe. Ebben a családias és barátságos vízparti kempingben lesz a szállásunk a következő napokban. Miután mindenki elfoglalta szálláshelyét találkozunk a kemping közösségi helyiségében. Az evezők és a mentőmellények kiosztása után az oktatás következik. Egy rövid 1-1.5 órás próbaevezés után elpakolunk és vár minket a vacsora.
 2. nap: reggelizünk és az időjárásnak megfelelő öltözettel készülve találkozunk a parton. Ez a nap az evezésről fog szólni, a Tisza-tó híres kilátótornyait és titkos belső tavait, nádasait keressük fel. Közben meglessük a tó gazdag élővilágának tavaszi ébredezését, számtalan madárfaj kerül a szemünk elé, amelyeket a kenukból csendben megfigyelhetünk. Az egész napos evezés és a tó közepén elfogyasztott ebéd után hazafelé vesszük az irányt és visszaevezünk a Madárpartra. Este vacsora és tábortűz lesz a programunk.
 3. nap: ezt a napot is reggelivel kezdjük utána mindenki a saját igényeinek megfelelően választhat programot. Az emlékezetes programok után összepakolunk, majd haza indulunk.

Részvételi díj: 28.050 forint/fő, amely tartalmazza: napi 3x étkezés (érkezés napján: 2 fogásos meleg vacsora, 2. nap: reggeli, úticsomag, este bográcsban főtt egytálétel, melyet a csoport közösen készít el, utolsó nap: reggeli, úticsomag); szállás (8 fős sátrakban); túravezetés (a vízen töltött evezős programok idejére); eszközkölcsönzés (4 és 6 fős túrakenu a hozzá tartozó kötelező felszereléssel); biztonságtechnikai oktatás, evezős alapismeretek elsajátítása; csomagszállítás (a csoport kézipoggyászainak oda- és visszaszállítása a tömegközlekedési megállóhelyig).

Fakultatív programok:

 


Osztálykirándulás a szigetközi ágrendszerben

Az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna által közrezárt, vadregényes világot sokan Magyarország egyik legjobb vízitúrás helyszínének tartják: a szigetek, mellékágak és öblök útvesztőjében több száz kilométernyi vízi útvonal várja a túrázókat. Lapátolhatunk ártéri erdőben és nádasok között, homokpadokon, zátonyokon és zúgókon átkelve, csobbanhatunk a víz fölé behajló ugrálófákról, vagy csendben megfigyelhetjük a vadon életét. A szigetközi ágrendszer ezernyi folyómedre, hangulatos szigetvilága igazi ősvadon. A kanyargó folyóágak háborítatlan ártéri erdőket ölelnek körbe, ahol ritka madarakkal, vidrákkal és hódokkal is találkozhatunk.

Szállás: Part Kemping

 1. nap: az osztálykirándulás központja Ásványráró, ahol a Part Kempingben két éjszakát töltünk el. A létesítményben található jól felszerelt homokos strandröplabda-pálya, illetve egy focipálya, ahol a csapatok megküzdhetnek egymással, de tollasozni is lehet a kemping hatalmas füves részein. Az első napon a szállás elfoglalása után evezés-oktatáson vesz részt a csapat, majd a biztonságos kiságban a kajakozást és a sárkányhajózást is kipróbálhatják.
 2. nap: ezen a napon a reggeli után túrára indulunk a Szigetközi-ágrendszerbe. Az ártéri erdők által kísért gyönyörű folyóágak gazdag élővilággal rendelkeznek, amely a kenutúrán kiválóan megfigyelhető. A gyenge sodrású kezdeti szakaszon lehet igazán jól elsajátítani a kormányzás technikáját. Felfedezhetjük a vízparti életközösségeket: vízimadarakat, tavirózsákat, változatos fajú halakat, de a szerencsések legelésző szarvasokat, őzeket, vagy akár hódot is láthatnak.
 3. nap:  ezen a napon többféle fakultatív program közül válogathatnak a résztvevők – kerékpártúra vagy sárkányhajó-verseny vár rájuk. Az izgalmas szabadidős programok ebédig tartanak, majd a csapat összepakol, elhagyja a szállást és elindul haza.

Részvételi díj: 35.750 forint/fő, amely tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, kenu oktatást, eszközök bérleti díját, túravezetést, túraszervezést.

Fakultatív programok:

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning