place Csömödér – Alsószemenye – Molnári
date_range 7 nap sell 46 000 Ft/fő
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára
Összefoglaló
Egy exkluzív túrával készültünk azoknak a csapatoknak, akik már rendelkeznek vízitúrázási tapasztalattal, és a természetjárást is szeretik. Ezen a kombinált útvonalon nem csak a vízen, de gyalogosan is lehetőség van felfedezni a zalai vidéket. Kérjük erre a túrára csak tapasztalt csoportok jelentkezzenek!
Útiterv
1. nap: Csömödér

Érkezés Csömödér-Páka vasútállomásra, ahonnan rövid sétával lehet eljutni a Csömödéri Turistaszállóhoz. Délutáni programként a Zakatoló Erdészeti Erdei Iskola különleges „bunkertúrájára” indulunk, majd az érdeklődők megnézhetik Öveges József professzor Emlékházát Pákán, ahol vacsorázunk is, mielőtt visszatérnénk a szállásra. Reggeli és a hideg csomagok kiosztása után indulhat a választott túra.

2. nap: Alsószemenye 

2A túra: Vétyemi Ősbükkös (19 km) Különleges erdei élmény, amiért érdemes megmászni néhány dombot. A Csömödér Turistaszállótól a piros kereszt turista jelzés mentén haladva jutunk a Háromszenteki kápolnához, ahol kicsit megpihenhetünk. Innen a piros sáv jelzést követve haladunk Vétyempusztán keresztül a Vétyemi Ősbükkösig, ahol a közel 200 éves fák között érünk az Ősbükk pihenőhöz, majd visszasétálunk a szálláshoz. 2B túra: Szécsisziget (16,3 km) Aprócska falu, különleges történetek, sok látnivaló  Csömödér, Turistaszállótól a Háromszenteki kápolna érintésével, hegyi pincék között jutunk a Szécsiszigeti kilátóhoz. Lesétálunk a faluba, ahol a bivalyrezervátum, a vízimalom, a templom és az Andrássy-Szapáry kastély is érdekes látnivalót nyújt. A visszaúton haladhatunk Szécsiszigetet Csömödérrel összekötő, kis forgalmú aszfaltos út mentén is. 2C túra: 2 kápolna (14,5 km) Szállásunktól először a Háromszenteki kápolnához indulunk. Hegyi pincék között jutunk a Szécsiszigeti kilátóhoz (B túrával megegyezően). Innen visszafordulunk, hogy egy erdei tisztáson megkeressük a XIII. században épült Mároki kápolnát, majd visszatérünk Csömödérbe. Meleg vacsora a szálláson vár.

3. nap: Budafa 

Reggeli és a hideg csomagok kiosztása után elhagyjuk a szállást. A csoport a Csömödéri Állami Erdei Vasúttal indul Kistolmács irányába. A kistolmácsi tó szabadstrandján megmártózhatunk, majd indulhat a túra Budafára. A szállás elfoglalása után az arborétumban 2,5 km hosszú tókerülő sétát tehetünk a kanyargós ösvényeken, mielőtt megkapjuk a meleg vacsorát.

4. nap:  Letenye

Negyedik nap reggeli után elhagyjuk a szállást, és busszal indulunk Letenyére a Murához. Először a vízitúravezetők tartanak alapos oktatást a csapatnak. Először a balesetvédelemről lesz szó, majd az evezés technikát veszitek górcső alá. A mentőmellények és lapátok kiosztását követően gumiraftokban a folyó sodrását kihasználva evezünk Molnárig.

5-7. nap: Molnári

Megérkezünk Molnárihoz, ahol a szálláshelyünk a Murától csupán 130 méterre van. Fakultatív programnak ajánljuk aranymosást, tanösvény látogatást és bunkerlátogatást. Szomszéd faluban pedig él egy fazekasmester, akihez ellehet menni fazekaskodni. Továbbá lehetőség van focizni az iskola udvarában. Másnap Molnáriból a Dráva és Mura összefolyásának pontjáig Őrtilosig evezünk, ahonnan vonattal utazunk vissza táborhelyünkre. Az esti vacsorát tábortűzön, közösen fogjuk elkészíteni bográcsban.

Erdei és Vízivándor tábor a Murán

Lapozd át ennek a Vándortábornak az útikönyvét!

Böngészd az útvonalat, tudj meg további érdekességeket a vidékről. Ismerkedj meg a vízi közlekedéssel és ellenőrizd, hogy minden fontos és hasznos dolgot bepakoltál!

Térkép
map Böngészés
VíziKÉK
Ennek a vándortábornak az útvonalán végignavigál a VíziKÉK. Teljesítsd a szakaszokat, gyűjts pontokat és bónuszokat, versenyezz a többiekkel!
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára