place Felsőberecki – Sárospatak – Olaszliszka – Tokaj
date_range 7 nap sell 46 000 Ft/fő
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára
Összefoglaló
Különleges túrát tehetünk a vízi birodalommá varázsolt galériaerdőkben, a környék nevezetességeit felkeresve, Tokajt és a borvidék sajátosságait megismerve egyedülálló sajátosságait megismerve különleges élményeket szerezhetünk!
Útiterv
1-2. nap: Felsőberecki

1. nap: Első táborhelyünk a Bodrog partján, csodálatos természeti környezetben fekvő Felsőberecki településen lesz. A vízre szállás előtt rövid oktatás keretében megismerkedhetünk a kenuzás alapjaival, megkapjuk a felszereléseket. Első evezésünk után lehetőség nyílik meglátogatni Felsőberecki egyik izgalmas épületét, a Mailáth József szivattyútelepet. A sportolni vágyók remek lehetőségekre találnak a táborhelyen. 2. nap: A második napon az evezéssé a főszerep, bejárjuk a lassú folyású Bodrog különleges szépségű útvonalait, egészen Borsiig.

3. nap: Sárospatak 

Reggeli és pakolás után, amint a hajók is készen állnak, megkezdjük utunkat Sárospatak irányába. A napközbeni evezést követően a következő táborhelyünkön lehetőség lesz kipróbálni a SUP-ot, majd a tűzrakás és közös főzés vár ránk. Miután megvacsoráztunk a tábortűz mellett tölthetjük el az estét. Sárospatak környéke is izgalmas látnivalókkal vár: meglátogathatjuk Magyarország legjobb állapotában fennmaradt várát, vagy az eldugott csodát, a Megyer-hegyi tengerszemet.

4. nap: Olaszliszka 

Reggel Sárospatakról Olaszliszka felé indulunk, 17 km evezés után érkezünk a harmadik táborhelyünkre, ahol ismét egy éjszakát tölt majd a csapat. Olaszliszkán érdemes felmenni a templom tetejébe: remek kilátásban lehet részünk, ellátni akár Tokaj-Hegyalja legnagyobb szőlőtermő területéig is. A történelmet kedvelők nézzenek be a Kossuth Lajos Emlékházba, a még ki nem fáradt sportrajongókat különféle lehetőségekkel várja a kemping.

5-6-7. nap: Tokaj

Utolsó táborhelyünkre közel 20 km evezés után érkezünk, vár minket Tokaj gazdag történelmű városában a Tokaji Vízitúra Központ. A létesítményhez jó állapotú, hatalmas füves terület tartozik, ahol a túrázók nagy focimeccseket rendezhetnek, emellett jól felszerelt szabadtéri kondipark gondoskodik az aktív szórakozásról. Lehetőség lesz kipróbálni a tengeri kajakozást vagy a SUP-on szerzett tudásunkat is tökéletesíthetjük. A Tokaji Vizitúra Központ rendelkezik saját hajókkal, melyeket használhatnak táborozóink. Két éjszakát töltünk itt, mindenkinek alkalma lesz kipróbálni a hely nyújtotta lehetőségeket. Bejárhatjuk a hangulatos Tokaj városát, vagy elevezhetünk az egyik legkedveltebb túraútvonalon a víz közepén található kilátóhoz is. A bodrogközi réteket ebben az időszakban fél méteres víz önti el, így kenuval járthatjuk be a környéket. Akik inkább a szárazföldön töltenék a napot, azok ellátogathatnak a Kopasz-hegyen épült Tv-toronyba.

Vízivándor tábor a Bodrogon és Tokaj Környékén

Lapozd át ennek a Vándortábornak az útikönyvét!

Böngészd az útvonalat, tudj meg további érdekességeket a vidékről. Ismerkedj meg a vízi közlekedéssel és ellenőrizd, hogy minden fontos és hasznos dolgot bepakoltál!

Térkép
map Böngészés
VíziKÉK
Ennek a vándortábornak az útvonalán végignavigál a VíziKÉK. Teljesítsd a szakaszokat, gyűjts pontokat és bónuszokat, versenyezz a többiekkel!
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára