place Esztergom – Dömös – Szentendre – Budapest
date_range 7 nap sell 46 000 Ft/fő
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára
Összefoglaló
Magyarország egyik legszebb régiója a Dunakanyar. Természeti szépségek, történelmi látnivalók, izgalmas kalandozások várnak az idelátogatóra. A folyó ezen a szakaszon a Börzsöny és a Pilis között kanyarog, a vízen haladva mutatkozik meg leginkább a táj varázslatos szépsége. Az Esztergomtól a Római-partig tartó túra során minden táborhelyen két napot tölt a csapat, így marad idő egy könnyed gyalogtúra keretében meglátogatni az Esztergomi Bazilikát, bejárni a Rám-szakadékot, vagy a Vadálló-kövek mentén haladva feljutni a Pilis egyik legszebb pontjára, a Prédikálószékre. A természeti látnivalókon túl történelmi helyek felkeresésével és városi kirándulásokkal is színesíthetjük túránkat.
Útiterv
1-2. nap: Esztergom

Indul a tábor! Tízfős katonai sátrak várják a vándortábor résztvevőit Esztergomban. Miután mindenki elfoglalta a neki tetsző helyet, a lapátok, mellények, egyéb felszerelések megszerzése után jöhet az első vízre szállás. A Duna kellemes, nyugodt mellékágában zavartalanul lehet elsajátítani az evezés és kormányzás technikáját.
Másnap reggel mindenki átveszi az úticsomagját és kezdődhet a túra. Ezen a napon nemcsak a mellékágában evezünk, a cél egy hajóforgalomtól elzárt vadregényes öböl, ahol úszni és pancsolni is lehet. Az egész napos fürdőzés és evezés után, aki még nem fáradt el, focizhat, tollasozhat a táborhelyen. El lehet sétálni Esztergom történelmi belvárosába fagyizni, megnézheti a legnagyobb magyar egyházi épületét, a Bazilikát. Este a tábortűz mellett egy közösen főzött vacsorával zárjuk a napot.

3-4. nap: Dömös

Ébredés, reggelizés és az útravaló úticsomagok átvétele után, mindenki megkapja a saját 60 literes vízhatlan zsákját, kezdődhet a csomag-racionalizálás. Hajóra szállva a folyásirányt követve indul a csapat Dömös felé. Az ebédet útközben egy kis szigeten vagy egy hangulatos partszakaszon fogyasztjuk el. A jó sodrást kihasználva a nap második felében érkezünk Dömösre, az új táborhelyünkre. A dömösi kemping sok szórakozási és pihenési lehetőséget kínál.
Másnap a szárazföldön keressük a kalandokat. Többféle túraútvonal közül választhatunk, a Pilis számtalan lehetőséget kínál kényelmesebbeknek és bevallásosoknak egyaránt. A Rám-szakadék igazán különleges kalandra hív: megmászhatunk egy sziklás szurdokot, korlátokba kapaszkodva, létrákon mászva, vízfolyásokon átkelve juthatunk fel. A Lukács-árkon keresztül visszaérünk a Malom-patak völgyébe, majd fel a Vadálló-kövekhez. A bizarr sziklarengetegnél már ízelítőt kaphatunk a csodás kilátásból, ami egy pár kilométer múlva a Prédikálószéknél teljesedik ki. Itt gyönyörködhetünk a Dunakanyar legszebb panorámájában.

5-6. nap: Szentendre

Újra vár minket a Duna, irány Szentendre! Dömöst elhagyva a jobb parton láthatjuk a Visegrádi várat, a hegytetőn a Fellegvárral. Alatta, a várhegy tövében található Salamon-tornyot csodálhatjuk meg, melyet magyar királyok egész sora alakított, korszerűsített. Utunk során megállhatunk a Szentendrei-sziget csúcskén, csobbanhatunk egyet a dunabogdányi strandon. Végállomásunk a szentendrei Pap-sziget, ahol a kempinget vesszük birtokunkba. A festők városa, Szentendre egyedülálló hangulatával várja a kalandorokat. Macskaköves utcákon, szűk sikátorokban barangolhatunk, megkereshetjük a híres esernyőket, válogathatunk a múzeumok és templomok sokaságából. A Skanzen néprajzi gyűjteménye, a belvárosban lángosozók, sokféle fagyizó, Marcipánmúzeum, csokibolt csábíthatja a kisvárosi hangulatra kiéhezett túrázókat.

7. nap: Budapest, Római-part

A Római-parton lesz a túránk végállomása, ahol még egy kicsit kiélvezhetjük az önfeledt szórakozás utolsó pillanatait, majd rengeteg élménnyel gazdagodva könnyes búcsút veszünk egymástól.

Vízivándor tábor a Dunakanyarban

Lapozd át ennek a Vándortábornak az útikönyvét!

Böngészd az útvonalat, tudj meg további érdekességeket a vidékről. Ismerkedj meg a vízi közlekedéssel és ellenőrizd, hogy minden fontos és hasznos dolgot bepakoltál!

Térkép
map Böngészés
VíziKÉK
Ennek a vándortábornak az útvonalán végignavigál a VíziKÉK. Teljesítsd a szakaszokat, gyűjts pontokat és bónuszokat, versenyezz a többiekkel!
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára