place Tiszabecs – Szatmárcseke – Tivadar – Vásárosnamény
date_range 7 nap sell 46 000 Ft/fő
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára
Összefoglaló
A Felső-Tisza vidékén izgalmas vízitúrákat tehetünk a vadregényes folyókon. Az Öreg-Túr kezdő vízitúrázók számára is biztonságos, a legtöbb szakaszon sekély vizű, gyenge sodrású. Szépségét a bedőlt fáknak, az érintetlen növény és állatvilágának köszönheti. Tiszabecsről, az ország legkeletibb csücskéből induló túránk második felében a Tisza kristálytiszta, kanyargós részén kenutúrázunk Gergelyiugornyáig. Utunk során bejárjuk az izgalmas, lendületes sodrású szakaszokat, megállunk homokpadokon, megtekinthetjük a környék érdekességeit.
Útiterv
1-2-3. nap: Tiszabecs Öreg-Túr túra 

1.nap: A táborba megérkezés után megismerkedünk a környékkel. Kis strandolás után kajak – kenu oktatás elméletben és gyakorlatban a tiszabecsi szabadstrandon. Rövid kenutúra a Batár patakig és vissza, megtekintjük hol lép be a Tisza Magyarország területére. Este kemencés kenyérlángos sütés. 2.nap: “Dzsungel” vízitúra a vadregényes, bedőlt fákkal, nádasokkal büszkélkedő Öreg Túron Sonkádtól -(Kis-Bukógáttól) Kölcséig, 12 folyamkilométer. Látnivalók: Kis Bukógát. Esti program: Tiszabecs kvíz vetélkedő. 3.nap: Vízitúra az Öreg Túron Kölcsétől – Túristvándiig, 14 folyamkilométer. Látnivaló: Túristvándi vízimalom. Program: Kerékpártúra a töltésen Tiszacsécsére. Látnivaló: Móricz – ház, református templom, Móricz kert

4. nap: Szatmárcseke

Reggeli után indulhat a vízitúránk vándorlós része a Felső-Tisza legfelső magyar szakaszán Tiszabecstől – Szatmárcsekéig, 24 folyamkilométer. A csomagokat gépjármű szállítja. Érkezés után a szatmárcsekei kempingben lehetőség van focizni vagy tollasozni. Vacsora után besétálunk az egyedülálló csónakfejfás temetőbe, megtekintjük Kölcsey sírját. Látnivaló: Nagy Bukógát (vízesés), Csónakfejfás temető. Program: strandolás a kavicspartokon és a vízesés alatt.

5. nap: Tivadar 

Vízitúra tovább a Tiszán Szatmárcsekéről – Tivadarig, 15 folyamkilométer. Ennek a szakasznak szinte minden kanyarában aranysárga homokpart várja a strandolni, pihenni vágyó vízivándorosokat. Este elsétálunk a szomszéd településre Tarpára és megtekintjük a Száraz Malmot. Látnivaló Tarpa: Száraz Malom. Program: strandolás egész nap az aranysárga homokpartokon.

6. nap: Vásárosnamény 

Vízitúra a még mindig homokpartokban bővelkedő Tiszán Tivadarból – Gergelyiugornyáig, 20 folyamkilométer. Látnivaló: Szamos torkolat. Program: záróest a legnagyobb tiszai üdülőterületen.

7. nap: Hazautazás 

Ha még ez sem lenne elég élmény, délelőtt lehetősége van a csoportnak, hogy megszervezzék a helyi Atlantika Vízividámpark meglátogatását fakultatív programként. Egy biztos: ezt nem érdemes kihagyni!

Vízivándor tábor a Felső – Tisza – Öreg-Túron

Lapozd át ennek a Vándortábornak az útikönyvét!

Böngészd az útvonalat, tudj meg további érdekességeket a vidékről. Ismerkedj meg a vízi közlekedéssel és ellenőrizd, hogy minden fontos és hasznos dolgot bepakoltál!

Térkép
map Böngészés
VíziKÉK
Ennek a vándortábornak az útvonalán végignavigál a VíziKÉK. Teljesítsd a szakaszokat, gyűjts pontokat és bónuszokat, versenyezz a többiekkel!
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára