place Dunasziget – Kisbodak – Ásványráró
date_range 7 nap sell 46 000 Ft/fő
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára
Összefoglaló
Az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna által közrezárt, vadregényes világot sokan Magyarország egyik legjobb vízitúrás helyszínének tartják: a szigetek, mellékágak és öblök útvesztőjében több száz kilométernyi vízi útvonal várja a túrázókat. Lapátolhatunk ártéri erdőben és nádasok között, homokpadokon, zátonyokon és zúgókon átkelve, csobbanhatunk a víz fölé behajló ugrálófákról, vagy csendben megfigyelhetjük a vadon életét. A Szigetköz ezernyi folyómedre, hangulatos szigetvilága igazi ősvadon. A kanyargó folyóágak háborítatlan ártéri erdőket ölelnek körbe, ahol ritka madarakkal, vidrákkal és hódokkal is találkozhatunk. Ezen az útvonalon nincs csomag szállítás: Nem kell megijedni ettől a feladattól sem. Mindenki az indulásnál kap egy 60 literes vízhatlanzsákot amibe átpakolhatja a felszerelését. A kenutúrák nagy előnye, hogy nem kell a hátunkon cipelni a heti felszerelésünket csak bedobjuk a kenuba és plusz megerőltetés nélkül utazik velünk a felszerelés ?
Útiterv
1-2. nap: Dunasziget

Első táborhelyünk Dunaszigeten, a Pisztráng Kör Egyesület kempingjében lesz. Itt két éjszakát tölt a csapat, innen indulnak csillagtúráink ezeken a napokon. Miután elfoglaltuk táborhelyünket, irány a zöld labirintus! Az erdőségeket átszelő, patak tisztaságú ágon elindulva gyönyörködhetünk a víz alatti és feletti csodavilágban. A gyenge sodrású kezdeti szakaszon lehet igazán jól elsajátítani a kormányzás technikáját. Felfedezhetjük a vízparti életközösségeket: vízimadarakat, tavirózsákat, változatos fajú halakat, a szerencsések legelésző szarvasokat, őzeket, vagy akár hódot is láthatnak. Evezés után Ökosziget változatos közösségi programlehetőségekkel várja a túrázókat.

3-4. nap: Kisbodak

Dunaszigetről közös reggeli után Kisbodak felé vesszük az irányt. Egy vadregényes ágrendszer bebarangolásával töltjük a napot: vár ránk az erdőben evezés élménye, kis zúgókon vágunk át, ágak alatt bujkálva evezünk keskeny szakaszokon barangolunk, árnyas ligetekben pihenhetünk. Így jutunk el Kisbodakra, egy varázslatos kis faluba a Közép-Szigetközben. Környéke gazdag látnivalóban, természeti értékekben. Felkereshetjük a boglyakemencéket, a haranglábat, sétálhatunk a Kis utcai tavak partján. A kempingben lehetőség lesz a kikapcsolódásra, sportolásra is.

5-6. nap: Ásványráró

Kisbodakot elhagyva túránk harmadik, és egyben utolsó megállóhelye Ásványráró, ahol a Part Kempingben két éjszakát töltünk el. A létesítményben található jól felszerelt homokos strandröplabda-pálya, illetve egy focipálya, ahol a csapat megküzdhet egymással, de tollasozni is lehet a kemping hatalmas füves részein. Akinek kedve van, az a biztonságos kiságban a kajakozást és a sárkányhajózást is kipróbálhatja.

7. nap: Ásványráró

Utolsó napon a hazautazás vár ránk.

 

Vízivándor tábor a Szigetközben

Lapozd át ennek a Vándortábornak az útikönyvét!

Böngészd az útvonalat, tudj meg további érdekességeket a vidékről. Ismerkedj meg a vízi közlekedéssel és ellenőrizd, hogy minden fontos és hasznos dolgot bepakoltál!

Térkép
map Böngészés
VíziKÉK
Ennek a vándortábornak az útvonalán végignavigál a VíziKÉK. Teljesítsd a szakaszokat, gyűjts pontokat és bónuszokat, versenyezz a többiekkel!
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára