place Mindszent – Algyő – Szeged
date_range 7 nap sell 46 000 Ft/fő
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára
Összefoglaló
A Tisza Magyarország leghosszabb folyója (mivel a Duna folyam), a Duna legnagyobb mellékfolyója. A Tisza Ukrajnában ered, Tiszabecsnél lép be hazánk területére, Szeged-Gyálarétnél lép ki, majd a szerbiai Titel közelében torkollik a Dunába. Magyarországi szakasza közel 600 km hosszú, az Alföldön folyik keresztül – ez lelassítja a tempóját. A tiszai hajóforgalom kicsi: jól evezhető, vízitúrázásra is kiválóan alkalmas a folyó. A Tisza két partját szegélyező ártéri erdők varázslatos szépségűek.
Útiterv
1. nap: Mindszent

Érkezés a táborba 13 órától. A nap feladatai: táborállítás, a sátrak elfoglalása, az eszközök megismerése, strandolás, pancsolás, evezés alapok megismerése, majd egy jó hangulatú, közös vacsora.

2. nap Mindszent-Algyő (24 Km)

Közös reggeli, sátorbontás. A táskák, sátrak bepakolása a buszba. Hajóegységek (csapatok) kialakítása, vízre szállás, leevezés, igény szerint kikötés, strandolás a homokos parton. Érkezés Algyőre, táborhely-állítás, vacsora.

3. nap: Algyő

Közös reggeli. Az előző napi túra után jól esik egy más jellegű mozgás. A csapat milyenségére tekintettel a Vízivándorokat vagy biciklitúrára visszük, vagy strandolni, vagy egy kellemes sétára az erdei tanösvényen, vagy SUP-ozni a Tiszán (stand-up-paddle), vagy kajak-kenut oktatunk a fiataloknak – kipróbálhatják magukat versenyhajóban is. A csapat közös vacsorával zárja a napot.

4. nap: Algyő-Szeged (15 Km)

A közös reggelit, a sátorbontást és a buszba bepakolást követően vízre szállás, leevezés Szegedre – igény szerinti megállással, homokos parton való strandolással. Kikötés a Vízitelepen – itt már felállított sátrakkal várjuk a lelkes, de fáradó Vízivándorokat. A vacsora előtt a Vízitelepen minden lehetőség adott a focizásra, ping-pongozásra. Jó hangulatú, közös vacsora.

5. nap: Szeged

A közös reggeli után a csapat energiaszintjéhez mérten vagy egy Vízitelepi vízi élményszerzést (SUP-ozás / strandolás / kajakozás / kenuzás / sárkányhajózás), vagy egy élményfürdőzést szervezünk a csapatnak a Napfényfürdő-Aquapolisban. Délután-este: városnézési lehetőség fagyizással.

6. nap: Szeged

Közös reggeli. A Maros Szegednél torkollik a Tiszába – gyönyörű, kanyargós, sekély, sokkal kisebb folyó, mint a Tisza. Szerencsés esetben a folyó közepén homokpadokat találunk: páratlan élmény itt kikötni és a sekély folyó közepén (!) fürdeni. A csapat fáradtsági szintjére figyelemmel határoznánk meg, milyen távot eveznek a lelkes Vízivándorok. Este jó hangulatú, közös vacsora, az élmények átbeszélése.

7. nap: Táborzárás, hazautazás

A tábort közös reggelivel zárjuk. Amíg a Vízivándorok összepakolnak, mi elkészítjük az úticsomagjaikat. Búcsúzunk – találkozunk legközelebb!

Térkép
map Böngészés
VíziKÉK
Ennek a vándortábornak az útvonalán végignavigál a VíziKÉK. Teljesítsd a szakaszokat, gyűjts pontokat és bónuszokat, versenyezz a többiekkel!
Jelentkezés csoprtoknak
Pályázati felület iskolák, egyesületek stb. számára