Vízivándor tábor a Dunakanyarban

place
Esztergom Budapest
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

Magyarország egyik legszebb régiója a Dunakanyar. Természeti szépségek, történelmi látnivalók, izgalmas kalandozások várnak az idelátogatóra. A folyó ezen a szakaszon a Börzsöny és a Pilis között kanyarog, a vízen haladva mutatkozik meg leginkább a táj varázslatos szépsége. Az Esztergomtól a Római-partig tartó túra során minden táborhelyen két napot tölt a csapat, így marad idő egy könnyed gyalogtúra keretében meglátogatni az Esztergomi Bazilikát, bejárni a Rám-szakadékot, vagy a Vadálló-kövek mentén haladva feljutni a Pilis egyik legszebb pontjára, a Prédikálószékre. A természeti látnivalókon túl történelmi helyek felkeresésével és városi kirándulásokkal is színesíthetjük túránkat.

Vízivándor tábor a Bodrogon és Tokaj Környékén

place
Felsőberecki Tokaj
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

Különleges túrát tehetünk a vízi birodalommá varázsolt galériaerdőkben, a környék nevezetességeit felkeresve, Tokajt és a borvidék sajátosságait megismerve egyedülálló sajátosságait megismerve különleges élményeket szerezhetünk!

Vízivándor tábor az Alsó – Duna

place
Dunaföldvár Baja
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

A Duna a második leghosszabb folyam Európában a Volga után. Németországban, a Fekete-erdőben ered és délkeleti irányban 2850 kilométert tesz meg a Fekete-tengerig. Magyarország egész területe e folyam vízgyűjtőjén terül el, itteni főágának hossza 417 km, ezért az ország vízrajzának meghatározó alkotóeleme. A Duna a világ „legnemzetközibb” folyója; 10 országon halad át, vízgyűjtő területe pedig 7 további országot érint. A Duna tájformáló szerepe kettős, épít és pusztít is. A rombolás elsősorban a gyorsabb folyású, hegyi szakaszokon, míg az építés a lassabb folyású, alföldi részeken jellemző. A folyó állandóan koptatja és mélyíti medrét. Lassú folyású szakaszain épít hordalékának lerakásával; a lerakott hordalékhalmot hordalékkúpnak nevezik. A hordalék a felső szakaszon még igen nagy méreteket, lejjebb már csak porszemnyi nagyságot vehet fel. Ugyanis, amikor lelassul, akkor a folyó először a nagyobb, majd az egyre kisebb darabokat hagyja el.