VíziVándor tábor a Bodrogon

A Bodrogzug hazánk egyik legszebb vízitúrázó területe.

Az országban az egyetlen vidék, amelyet rendszeresen elönt a víz. Természeti értékei, háborítatlansága kedvez az itt élő állatvilágnak és varázslatos útvonalakat biztosít az evezősöknek. A széles rétek felett fél méterrel suhanhatunk a víztükröt hasítva, a távolban pedig zöldellő hegyek zárják a horizontot.

Jelentkezz most

Leírás

Különleges túrát tehetünk a vízi birodalommá varázsolt galériaerdőkben, a környék nevezetességeit felkeresve, Tokajt és a borvidék sajátosságait megismerve egyedülálló sajátosságait megismerve különleges élményeket szerezhetünk!

A táborok 2023 június 16-tól indulnak és 2023 augusztus 20-ig tartanak.

1-2.nap: Felsőberecki

Első táborhelyünk a Bodrog partján, csodálatos természeti környezetben fekvő Felsőberecki településen lesz. A vízre szállás előtt rövid oktatás keretében megismerkedhetünk a kenuzás alapjaival, megkapjuk a felszereléseket. Első evezésünk után lehetőség nyílik meglátogatni Felsőberecki egyik izgalmas épületét, a Mailáth József szivattyútelepet. A sportolni vágyók remek lehetőségekre találnak a táborhelyen.

A második napon az evezéssé a főszerep, bejárjuk a lassú folyású Bodrog különleges szépségű útvonalait, egészen Borsiig.

3-4. nap: Sárospatak-Olaszliszka

Reggeli és pakolás után, amint a hajók is készen állnak, megkezdjük utunkat Sárospatak irányába. A napközbeni evezést követően a következő táborhelyünkön lehetőség lesz kipróbálni a SUP-ot, majd a tűzrakás és közös főzés vár ránk. Miután megvacsoráztunk a tábortűz mellett tölthetjük el az estét. Sárospatak környéke is izgalmas látnivalókkal vár: meglátogathatjuk Magyarország legjobb állapotában fennmaradt várát, vagy az eldugott csodát, a Megyer-hegyi tengerszemet.

Reggel Sárospatakról Olaszliszka felé indulunk, 17 km evezés után érkezünk a harmadik táborhelyünkre, ahol ismét egy éjszakát tölt majd a csapat. Olaszliszkán érdemes felmenni a templom tetejébe: remek kilátásban lehet részünk, ellátni akár Tokaj-Hegyalja legnagyobb szőlőtermő területéig is. A történelmet kedvelők nézzenek be a Kossuth Lajos Emlékházba, a még ki nem fáradt sportrajongókat különféle lehetőségekkel várja a kemping.

5-6-7. nap: Tokaj

Utolsó táborhelyünkre közel 20 km evezés után érkezünk, vár minket Tokaj gazdag történelmű városában a Tokaji Vízitúra Központ. A létesítményhez jó állapotú, hatalmas füves terület tartozik, ahol a túrázók nagy focimeccseket rendezhetnek, emellett jól felszerelt szabadtéri kondipark gondoskodik az aktív szórakozásról. Lehetőség lesz kipróbálni a tengeri kajakozást vagy a SUP-on szerzett tudásunkat is tökéletesíthetjük. A Tokaji Vizitúra Központ rendelkezik saját hajókkal, melyeket használhatnak táborozóink. Két éjszakát töltünk itt, mindenkinek alkalma lesz kipróbálni a hely nyújtotta lehetőségeket. Bejárhatjuk a hangulatos Tokaj városát, vagy elevezhetünk az egyik legkedveltebb túraútvonalon a víz közepén található kilátóhoz is. A bodrogközi réteket ebben az időszakban fél méteres víz önti el, így kenuval járthatjuk be a környéket. Akik inkább a szárazföldön töltenék a napot, azok ellátogathatnak a Kopasz-hegyen épült Tv-toronyba.

Jelentkezz most

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning