Pályázati kiírás

Erdőkben túrázni, vizeken evezni minden gyerek álma.

Országot megismertetni, kalandokra lehetőséget adni minden felnőtt célja. 2017-ben elindul gyerekeknek, fiataloknak egy Magyarországot megismerő mozgalom. Vándortábor.

Jelentkezés

A pályázat célja

A sport, a természetjárás, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és természettudatos életmód támogatása hasznos és megtérülő társadalmi befektetés. Segíti az emberek fizikai és lelki jólétét, egészséges küzdőszellemre és a természeti értékek tiszteletére, megóvására nevel, miközben erősíti a közösségi és nemzeti összetartozást. Magyarország kormánya kiemelten támogatja a diákok vándortáboroztatását, ezért társadalmi szervezetekkel összefogva, túraútvonalak kiépítésével segíti hozzá a gyermekeket és fiatalokat a vízitúrázáshoz.

A szabadidősport és a vízitúrázás népszerűsítése, az egészségre való nevelés kiemelt fontosságú célja a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek. Ezért kapcsolódott egy átfogó országos kormányzati programokhoz, amelynek egyik részeként támogatott vízivándor táborok indulnak 2018-ban.

Az MKKSZ céljául tűzte ki a hazai vizeken történő túrázás diákok számára népszerűsítését, és a hazai vízterületek megismertetését, felfedezését, a gyerekek és fiatalok, családjaik, hozzátartozóik számára. Jelen pályázat a 1837/2016 (XII. 23.), a vízi szabadidősportokról szóló Kormányhatározat alapján kerül kiírásra. A vízi vándortáborok helyszínein (5 útvonalon) a program során összesen akár 200 túra kerülhet lebonyolításra, azaz útvonalanként 40 túra indulhat, 3 – 7 napos turnusokban, képzett vezetők, biztonságos túrafelszerelések és előre kiépített sátortáborok segítségével.

Pályázatot nyújthatnak be (továbbiakban: pályázók):

amelyek, gyermek/ifjúság közösségeit fogják össze, és fontos szempontként kezelik a környezet megismerését, megvédését, a sportot, és a közösségüket építő program hasznos megvalósítását tervezik Magyarország természetes vizein.

A pályázat kiírója

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Kedvezményezettek köre

A vízivándortábor ideje és helyszínei

Ideje: 2018. június 18 – 2018. augusztus 19.

Helyszínei:

  1. Szigetköz: Dunasziget – Kisbodak – Ásványráró
  2. Felső-Tisza: Tiszabecs – Szatmárcseke – Tivadar – Vásárosnamény
  3. Bodrog: Sárospatak – Olaszliszka – Tokaj
  4. Dunakanyar: Esztergom – Szob – Dömös – Tahitótfalu – Budapest
  5. Alsó-Duna: Paks – Kalocsa – Gemenc, Pörböly – Baja

Osztálykirándulások ideje és helyszínei

Ideje:
2018. május 14. – 2018. június 17.
2018 augusztus 20 – 2018 szeptember 16.

Helyszínei:

  1. Szigetköz: Dunasziget vagy Ásványráró
  2. Felső-Tisza: Vásárosnamény
  3. Bodrog: Tokaj
  4. Dunakanyar: Esztergom
  5. Alsó-Duna: Paks

A résztvevők maximális létszáma:
A vízivándortábor 2018-as évre meghatározott időintervallumában és a megadott helyszíneken összesen maximum 5000 fő az összes Kedvezményezettet beleértve.

Pályázati feltételek

A vízivándortábor szolgáltatás tartalma

A táborozás biztonságos és élményeket adó lebonyolítása mellett:

A pályázati szolgáltatás önrésze, befizetése

A vízivándortábor önrésze a gyermekek és a létszám alapján meghatározott 18 év feletti kísérők számára éjszakánként szállásra bruttó 1500 Ft és étkezésre bruttó 2000 Ft. A pályázat önrésze a gyermekektől és a kísérőktől szabadon átvállalható. Az önrész csoportos befizetéséről a pályázónak kell gondoskodnia.

Az önrész 50%-át a kedvező pályázati döntésről kapott értesítéstől számított 15 napon belül, míg a második 50%-ot a vízivándortábor kezdődátumát megelőző 15 napon belül kell egy összegben, a pályázat visszaigazolásakor kapott azonosító szám feltüntetésével átutalni az alábbi bankszámlára:

Magyar Kajak-Kenu Szövetség
Gránit Bank: 12100011-10312326

Egyéb információk

A tábor ideje alatt munkát végző felnőttek (a pályázati kiírásban részletezett tanfolyamot elvégző hivatalos kísérők) étkezését, valamint a táboroztatáshoz közvetlenül köthető programok költségeit a pályázatban elnyerhető pályázati szolgáltatás fedezi.

A vízivándortábor helyszínére történő utazás költségei a pályázókat terheli.

A pályázat benyújtásának kötelező mellékletei

A pályázati feltételek az irányító hatóság rendelkezései szerint változhatnak.

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning