Pályázati kiírás

Erdőkben túrázni, vizeken evezni minden gyerek álma.

Országot megismertetni, kalandokra lehetőséget adni minden felnőtt célja. 2017-ben elindul gyerekeknek, fiataloknak egy Magyarországot megismerő mozgalom, mely mára hagyománnyá vált a Vándortábor.

Jelentkezés

Pályázati Kiírás

 

Erdőkben túrázni, vizeken evezni minden gyerek álma. Országot megismertetni, kalandokra lehetőséget adni minden felnőtt célja. 2017-ben elindult gyerekeknek, fiataloknak egy Magyarországot megismerő mozgalom. Vándortábor.

 

A pályázat célja:

A sport, a természetjárás, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és természettudatos életmód támogatása hasznos és megtérülő társadalmi befektetés. Segíti az emberek fizikai és lelki jólétét, egészséges küzdőszellemre és a természeti értékek tiszteletére, megóvására nevel, miközben erősíti a közösségi és nemzeti összetartozást.  Magyarország kormánya kiemelten támogatja a diákok vándortáboroztatását, ezért társadalmi szervezetekkel összefogva, túraútvonalak kiépítésével segíti hozzá a gyermekeket és fiatalokat a vízitúrázáshoz.

 

A szabadidősport és a vízitúrázás népszerűsítése, az egészségre való nevelés kiemelt fontosságú célja a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek. Ezért kapcsolódott egy átfogó országos kormányzati programokhoz, amelynek egyik részeként támogatott vízivándor táborok indulnak 2020-ban.

Az MKKSZ céljául tűzte ki a hazai vizeken történő túrázás diákok számára népszerűsítését, és a hazai vízterületek megismertetését, felfedezését, a gyerekek és fiatalok, családjaik, hozzátartozóik számára. Jelen pályázat a 1837/2016 (XII. 23.), a vízi szabadidősportokról szóló Kormányhatározat alapján kerül kiírásra. A vízi vándortáborok helyszínein (7 útvonalon) a program során összesen akár 200 túra kerülhet lebonyolításra, azaz útvonalanként 28 túra indulhat, 3 – 7 napos turnusokban, képzett vezetők, biztonságos túrafelszerelések és előre kiépített sátortáborok segítségével.

Pályázatot nyújthatnak be (továbbiakban: pályázók):

amelyek, gyermek/ifjúság közösségeit fogják össze, és fontos szempontként kezelik a környezet megismerését, megvédését, a sportot, és a közösségüket építő program hasznos megvalósítását tervezik Magyarország természetes vizein.

A pályázat kiírója:

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Kedvezményezettek köre:

 

A vízivándortábor ideje és helyszínei:

Ideje:

  1. június 15. – 2020. augusztus 16.

Helyszínei:

1, Szigetköz:

2, Felső-Tisza:

3, Bodrog:

4, Dunakanyar:

5, Körösök Vidéke:

6, Tisza-tó:

7, Rába (Teszt jelleggel egy – kettő túra)

 

Osztálykirándulások ideje és helyszínei:

Ideje:

  1. május 25. – 2020. június 14.

Helyszínei:

Bodrog:

 

A résztvevők maximális létszáma:

A vízivándortábor 2020-as évre meghatározott időintervallumában és a megadott helyszíneken összesen maximum 5000 fő az összes Kedvezményezettet beleértve.

 

Pályázati feltételek:

A pályázó vállalja, hogy minden 10 gyerekre 1 felnőtt (18 év feletti) kísérőt biztosít, a csoportot vezető pedagógust, kísérőt, edzőt biztosítja. A pályázó vállalja, hogy az általa csoport vezetőként, és kísérőként megjelölt személy a tábor megkezdése előtt elvégzi a Testnevelési Egyetem által akkreditált, a részére kedvezményesen 15.000 Ft költségtérítéssel elérhető vízitúra vezető tanfolyamot. A tanfolyam elvégzése után a táborban díjmentesen vehet részt és a kiíró megbízási szerződés keretében naponta bruttó 15.000 Ft megbízási díjat fizet meg számára. (Az összeg nem tartalmazza a kiíró által a megbízási díjhoz kapcsolódó, a megbízót terhelő járulékokat, azt megbízó fizeti meg). Amennyiben a pályázó vagy kísérő nem rendelkezik pedagógusi diplomával, akkor neki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által kiírt civil képzést kell elvégeznie, amelynek neve „Túravezetői ismeretek kajak-kenu sportágban.

A vízivándortábor szolgáltatás tartalma:

A táborozás biztonságos és élményeket adó lebonyolítása mellett:

A pályázati szolgáltatás önrésze, befizetése:

A vízivándortábor önrésze a gyermekek és a létszám alapján meghatározott 18 év feletti kísérők számára éjszakánként szállásra bruttó 1867 Ft és étkezésre bruttó 2800 Ft. A pályázat önrésze a gyermekektől és a kísérőktől szabadon átvállalható. Az önrész csoportos befizetéséről a pályázónak kell gondoskodnia.

Az önrész 50%-át a kedvező pályázati döntésről kapott értesítéstől számított 15 napon belül, míg a második 50%-ot a vízivándortábor kezdődátumát megelőző 15 napon belül kell egy összegben, a pályázat visszaigazolásakor kapott azonosító szám feltüntetésével átutalni az alábbi bankszámlára:

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Gránit Bank:       12100011-10312326-00000000

 

Egyéb információk:

A tábor ideje alatt munkát végző felnőttek (a pályázati kiírásban részletezett tanfolyamot elvégző hivatalos kísérők) étkezését, valamint a táboroztatáshoz közvetlenül köthető programok költségeit a pályázatban elnyerhető pályázati szolgáltatás fedezi.

A vízivándortábor helyszínére történő utazás költségei a pályázókat terheli.

A pályázat benyújtásának kötelező mellékletei:

A pályázati feltételek az irányító hatóság rendelkezései szerint változhatnak.

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning