Pályázati kiírás

Erdőkben túrázni, vizeken evezni minden gyerek álma.

Országot megismertetni, kalandokra lehetőséget adni minden felnőtt célja. 2017-ben elindul gyerekeknek, fiataloknak egy Magyarországot megismerő mozgalom, mely mára hagyománnyá vált a Vándortábor.

Jelentkezés

Pályázati kiírás

Erdőkben túrázni, vizeken evezni minden gyerek álma. Országot megismertetni, kalandokra lehetőséget adni minden felnőtt célja. Ezen gondolatok alapján indult el 2017-ben a gyerekeknek, fiataloknak szóló, Magyarországot megismerő mozgalom a Vándortábor.

A sport, a természetjárás, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és természettudatos életmód támogatása hasznos és megtérülő társadalmi befektetés. Segíti az emberek fizikai és lelki jólétét, egészséges küzdőszellemre és a természeti értékek tiszteletére, megóvására nevel, miközben erősíti a közösségi és nemzeti összetartozást. Magyarország kormánya kiemelten támogatja a diákok vándortáboroztatását, ezért társadalmi szervezetekkel összefogva, túraútvonalak kiépítésével segíti hozzá a gyermekeket és fiatalokat a vízitúrázáshoz.

A szabadidősport és a vízitúrázás népszerűsítése, az egészségre való nevelés kiemelt fontosságú célja a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek. Ezért kapcsolódott egy átfogó országos kormányzati programhoz, amelynek egyik részeként támogatott vízivándor táborok indulnak 2021-ben.

 

A pályázat kiírója

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

 

A pályázat célja

Az MKKSZ céljául tűzte ki a hazai vizeken történő túrázás népszerűsítését és a hazai vízterületek megismertetését a diákok és hozzátartozóik számára. Jelen pályázat a 1837/2016 (XII. 23.), a vízi szabadidősportokról szóló Kormányhatározat alapján kerül kiírásra. A vízi vándortáborok helyszínein (6 meglévő és várhatóan 3 új útvonalon) a program során összesen akár 200 túra kerülhet lebonyolításra, 3 vagy 7 napos turnusokban, ahol biztosítottak a képzett vezetők, megfelelő túrafelszerelések és előre kiépített sátortáborok.

Pályázatot nyújthatnak be (továbbiakban: pályázók)

 

(5-8) (beleértve az egyházi, önkormányzati és alapítványi fenntartású intézményeket is,

(beleértve az egyházi, önkormányzati és alapítványi fenntartású intézményeket is),

amelyek, gyermek/ifjúság közösségeit fogják össze, és fontos szempontként kezelik a környezet megismerését, megvédését, a sportot, és a közösségüket építő program hasznos megvalósítását tervezik Magyarország természetes vizein.

Kedvezményezettek köre

 

A vízivándortábor ideje és helyszínei

2021.június 14. – 2021. augusztus 15.

 

1, Szigetköz:
– Dunasziget – Kisbodak – Ásványráró
2, Felső-Tisza:
– Tiszabecs – Szatmárcseke – Tivadar – Vásárosnamény
3, Bodrog:
– Felsőberecki-Sárospatak-Olaszliszka – Tokaj (csomagszállítás egyénileg, 60 L sport táska/ vízhatlan vízitúrazsák)
4, Dunakanyar:
– Esztergom – Dömös – Szentendre – Budapest (csomagszállítás egyénileg, 60 L sport táska/ vízhatlan vízitúrazsák)
5, Körösök Vidéke:
– Békés – Köröstarcsa – Gyomaendrőd – Szarvas
6, Tisza-tó:
– Tiszafüred – Tiszavalk – Poroszló (csomagszállítás egyénileg, 60 L sport táska/ vízhatlan vízitúrazsák)
7, Mosoni-Duna:
–Rajka- Mosonmagyaróvár-Novákpuszta-Dunaszeg (csomagszállítás egyénileg, 60 L sport táska/ vízhatlan vízitúrazsák)
8, Rába:
– Csörötnek – Rábagyarmat – Csákánydoroszló-Körmend
9, Mura:
– Csömödér – Alsószemenye – Molnári
 

 

Pályázati feltételek

Pályázati felület megnyitása 2021. január 25. 6:00.

Pályázni a www.vizivandor.hu honlapon található elektronikus pályázati adatlap kitöltésével lehet, a létszámkeret kimerüléséig, vagy 2021. május 31. (hétfő) napjáig.

Egy pályázó akár több pályázatot is beadhat, minimum 20, maximum 36 fős gyermek/ifjúsági csoport részére.

A pályázó vállalja, hogy minden 10 gyerekre 1 felnőtt (18 év feletti) a csoportot vezető pedagógust/ kísérőt/edzőt biztosít, aki a tábor megkezdése előtt elvégzi a Testnevelési Egyetem által akkreditált, vízitúravezető tanfolyamot, ami kedvezményesen 15.000 Ft költségtérítéssel elérhető. A tanfolyam elvégzése után a táborban díjmentesen vehet részt és a kiíró megbízási szerződés keretében naponta bruttó 15.000 Ft megbízási díjat fizet meg számára. (Az összeg nem tartalmazza a kiíró által a megbízási díjhoz kapcsolódó, a megbízót terhelő járulékokat, azt megbízó fizeti meg).

Az önálló szervezésű útvonalra pályázóknak is vállalniuk kell a vízivándortábor pályázati feltételeiben felsoroltakat. A pályázó tanárok/edzők is megkapják a bruttó 15.000 Ft megbízási díjat, abban az esetben, ha elvégezték a Testnevelési Egyetem által akkreditált tanfolyamot.

A továbbiakban a pályázó vállalja, hogy minden 10 gyerekre 1 felnőtt (18 év feletti) kísérőt biztosít, akinek a részvétele ingyenesen biztosított, de megbízási díjra nem jogosult, amennyiben a kísérő nem végezte el Testnevelési Egyetem által akkreditált, vízitúravezető tanfolyamot.

A pályázat kötelező mellékleteit kizárólag a kiíró által meghatározott, a www.vizivandor.hu honlapról letölthető formanyomtatványon lehet benyújtani. A pályázók a pályázat elsődleges formai elbírálását követően egy visszaigazoló e-mailt kapnak, amelyhez a meghatározott mellékleteket aláírt, digitalizált formában kell feltölteni JPEG/PNG formátumban dokumentumonként.

A hibásan, hiányosan vagy nem feldolgozható adatokkal kitöltött és benyújtott pályázat egyszeri hiánypótlására van lehetőség, azonban a határidő után beérkezett pályázatok érvénytelennek minősülnek.

Az adatok valóságtartalmát a kiíró ellenőrizheti.

A pályázatokat a kiíró, folyamatosan a beérkezés sorrendjében bírálja el.

A vízivándortábor szolgáltatásban részesülő gyermekeknek a TAJ kártyájuk másolatát, valamint a www.vizivandor.hu honlapról letölthető, a szülő/törvényes képviselő által aláírt, a táborozó egészségi állapotáról szóló nyilatkozatot – amely a táborozás megkezdését megelőző négy napnál nem lehet régebbi – magukkal kell vinni a táborozásra.

Az esetleges személyi változásokat írásban jeleznie kell a pályázónak, valamint új kötelezettség vállaló nyilatkozatot kell feltöltenie.

A vízivándortábor szolgáltatás tartalma a táborozás biztonságos és élményeket adó lebonyolítása mellett

A pályázati szolgáltatás önrésze, befizetése

A vízivándortábor önrésze a gyermekek és a létszám alapján meghatározott 18 év feletti kísérők számára éjszakánként szállásra bruttó 1867 Ft és étkezésre bruttó 2800 Ft. A pályázat önrésze a gyermekektől és a kísérőktől szabadon átvállalható. Az önrész csoportos befizetéséről a pályázónak kell gondoskodnia.

A kedvező pályázati döntésről kapott értesítéstől számított 21 napon belül, 100.000 Ft előleget a megküldött PROFORMA-számla alapján kell fizetni (amennyiben ez nem teljesül, az adott pályázat törlésre kerül).

A részvételi díj fennmaradó összegét a második PROFORMA-számla alapján egy összegben, a pályázat visszaigazolásakor kapott iktatási szám feltüntetésével, legkésőbb május 31-ig kell átutalni az alábbi bankszámlára:

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Gránit Bank: 12100011-10312326-00000000

Egyéb információk

A tábor ideje alatt munkát végző felnőttek (a pályázati kiírásban részletezett tanfolyamot elvégző hivatalos kísérők) étkezését, valamint a táboroztatáshoz közvetlenül köthető programok költségeit a pályázatban elnyerhető pályázati szolgáltatás fedezi.

A vízivándortábor helyszínére történő utazás költségei a pályázókat terheli.

A pályázat benyújtásának kötelező mellékletei

 

A pályázati feltételek az irányító hatóság rendelkezései szerint változhatnak.

Online jelentkezés

Regisztrálj most és jelentkezz a következő túrák egyikére!

Vízitúra jelentkezés
E-learning

Vízitúrázni szeretnél, vagy már vízitúrázol de frissítenéd tudásod? Itt a lehetőség, hogy fejleszd magad e-learning programunkkal. Hasznos információkhoz juthatsz a vízi turisztikai tevékenységektől egészen a legapróbb eszközök felhasználhatóságáig. Teszteld magad érj a rangsor legmagasabb fokára és válj igazi túravezetővé!

E-learning