Vízivándor tábor a Rábán

place
Szentgotthárd Körmend
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

A Rába, a Duna legjelentősebb mellékágaként Magyarország leggyorsabb és harmadik leghosszabb folyója. A Rába folyó az, ami a legjobban eredeti állapotában van, felső részén túlzott szabályozás nélkül ma is szabadon építi és alakítja medrét. Esésének köszönhetően gyors folyású, rövid szakaszokon a vadvízi fokozatot is eléri. Míg a római korban jelentős szállítási útvonal volt, mára elsősorban vízenergia-, ivóvízforrásként, valamint mezőgazdasági és turisztikai szempontból van jelentős szerepe. Zsilipkamra nélküli duzzasztógátjai megnehezítik a túrázni vágyók feladatát, így ezt az útvonalat csak a gyakorlottabbaknak ajánljuk. Ezen az útvonalon a kenu helyett felfújható raft hajókban próbálhatják ki magukat a vándorok!

Vízivándor tábor az Alsó-Tiszán

place
Mindszent Szeged
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

A Tisza Magyarország leghosszabb folyója (mivel a Duna folyam), a Duna legnagyobb mellékfolyója. A Tisza Ukrajnában ered, Tiszabecsnél lép be hazánk területére, Szeged-Gyálarétnél lép ki, majd a szerbiai Titel közelében torkollik a Dunába. Magyarországi szakasza közel 600 km hosszú, az Alföldön folyik keresztül – ez lelassítja a tempóját. A tiszai hajóforgalom kicsi: jól evezhető, vízitúrázásra is kiválóan alkalmas a folyó. A Tisza két partját szegélyező ártéri erdők varázslatos szépségűek.

Vízivándor tábor a Dunakanyarban

place
Esztergom Budapest
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

Magyarország egyik legszebb régiója a Dunakanyar. Természeti szépségek, történelmi látnivalók, izgalmas kalandozások várnak az idelátogatóra. A folyó ezen a szakaszon a Börzsöny és a Pilis között kanyarog, a vízen haladva mutatkozik meg leginkább a táj varázslatos szépsége. Az Esztergomtól a Római-partig tartó túra során minden táborhelyen két napot tölt a csapat, így marad idő egy könnyed gyalogtúra keretében meglátogatni az Esztergomi Bazilikát, bejárni a Rám-szakadékot, vagy a Vadálló-kövek mentén haladva feljutni a Pilis egyik legszebb pontjára, a Prédikálószékre. A természeti látnivalókon túl történelmi helyek felkeresésével és városi kirándulásokkal is színesíthetjük túránkat.

Vízivándor tábor a Tisza-tavon

place
Tiszafüred Poroszló
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

A Tisza-tó (más néven Kiskörei-víztározó) Magyarország második legnagyobb állóvíze. Elsődleges feladata a Tiszán érkező árhullámok által hozott többletvíz tárolása, a térség árvízmentesítése volt. Az idő során a tó ökoszisztémája is fejlődött, előtérbe kerültek a természeti értékei: számtalan sziget, holtág, sekély kis csatorna váltja egymást a hatalmas, nyílt vízterületekkel, jellegzetes mozaikos tájat formálva. A Tisza-tó területén öt medencét találunk, mind egy-egy sajátos vízi világot tár elénk: madárrezervátumot, természetjáró tanösvényt, vízi sportokra specializálódott részeket, horgászhelyeket. A Tisza-tónál a kikapcsolódás is legalább olyan változatos, mint a táj.

Vízivándor tábor a Bodrogon és Tokaj Környékén

place
Felsőberecki Tokaj
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

Különleges túrát tehetünk a vízi birodalommá varázsolt galériaerdőkben, a környék nevezetességeit felkeresve, Tokajt és a borvidék sajátosságait megismerve egyedülálló sajátosságait megismerve különleges élményeket szerezhetünk!

Vízivándor tábor a Körösök mentén

place
Békés Szervas
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

A folyószabályozás során létrejött számtalan holtág a Körösök ezer arcát mutatja. A folyón kenuzva szebbnél-szebb kanyarulatokat találunk, több hangulatos kikötőhely várja a túrázókat. Megismerkedhetünk a víz közelségét kedvelő madarakkal: a jégmadárral, a partfalban fészkelő parti fecskével, a nemes kis és nagykócsaggal, vagy akár a függőcinegével is. Túránk során nemcsak hajóban ülve ismerkedünk a vidékkel, a helyi adottságokat kihasználva kerékpáron is bejárjuk a környéket.

Vízivándor tábor a Mosoni-Dunán

place
Rajka Győr
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

A Mosoni-Duna a Duna folyó déli fattyúága, több mint száz kilométer hosszan kanyarog, majd Győr után, Véneknél ömlik a Dunába. Túránk során a kezdeti kanyarokkal teli szakasz után békésebb folyószakaszon haladunk, kellemes táborhelyeken kötünk ki. A vízpart majdnem végig erdővel borított, a folyó medre többnyire kavicsos, de helyenként homokkal és iszappal is találkozhatunk. A Mosoni-Duna Győr legjelentősebb folyója. A hajóforgalomtól elzárt, ezért teljesen nyugodtan lehet rajta vízitúrázni.

Vízivándor tábor az Alsó – Duna

place
Dunaföldvár Baja
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

A Duna a második leghosszabb folyam Európában a Volga után. Németországban, a Fekete-erdőben ered és délkeleti irányban 2850 kilométert tesz meg a Fekete-tengerig. Magyarország egész területe e folyam vízgyűjtőjén terül el, itteni főágának hossza 417 km, ezért az ország vízrajzának meghatározó alkotóeleme. A Duna a világ „legnemzetközibb” folyója; 10 országon halad át, vízgyűjtő területe pedig 7 további országot érint. A Duna tájformáló szerepe kettős, épít és pusztít is. A rombolás elsősorban a gyorsabb folyású, hegyi szakaszokon, míg az építés a lassabb folyású, alföldi részeken jellemző. A folyó állandóan koptatja és mélyíti medrét. Lassú folyású szakaszain épít hordalékának lerakásával; a lerakott hordalékhalmot hordalékkúpnak nevezik. A hordalék a felső szakaszon még igen nagy méreteket, lejjebb már csak porszemnyi nagyságot vehet fel. Ugyanis, amikor lelassul, akkor a folyó először a nagyobb, majd az egyre kisebb darabokat hagyja el.

Vízivándor tábor a Felső – Tisza – Öreg-Túron

place
Tiszabecs Vásárosnamény
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

A Felső-Tisza vidékén izgalmas vízitúrákat tehetünk a vadregényes folyókon. Az Öreg-Túr kezdő vízitúrázók számára is biztonságos, a legtöbb szakaszon sekély vizű, gyenge sodrású. Szépségét a bedőlt fáknak, az érintetlen növény és állatvilágának köszönheti. Tiszabecsről, az ország legkeletibb csücskéből induló túránk második felében a Tisza kristálytiszta, kanyargós részén kenutúrázunk Gergelyiugornyáig. Utunk során bejárjuk az izgalmas, lendületes sodrású szakaszokat, megállunk homokpadokon, megtekinthetjük a környék érdekességeit.

Vízivándor tábor a Szigetközben

place
Dunasziget Ásványráró
date_range
7 nap
sell
46 000 Ft/fő

Az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna által közrezárt, vadregényes világot sokan Magyarország egyik legjobb vízitúrás helyszínének tartják: a szigetek, mellékágak és öblök útvesztőjében több száz kilométernyi vízi útvonal várja a túrázókat. Lapátolhatunk ártéri erdőben és nádasok között, homokpadokon, zátonyokon és zúgókon átkelve, csobbanhatunk a víz fölé behajló ugrálófákról, vagy csendben megfigyelhetjük a vadon életét. A Szigetköz ezernyi folyómedre, hangulatos szigetvilága igazi ősvadon. A kanyargó folyóágak háborítatlan ártéri erdőket ölelnek körbe, ahol ritka madarakkal, vidrákkal és hódokkal is találkozhatunk. Ezen az útvonalon nincs csomag szállítás: Nem kell megijedni ettől a feladattól sem. Mindenki az indulásnál kap egy 60 literes vízhatlanzsákot amibe átpakolhatja a felszerelését. A kenutúrák nagy előnye, hogy nem kell a hátunkon cipelni a heti felszerelésünket csak bedobjuk a kenuba és plusz megerőltetés nélkül utazik velünk a felszerelés ?